Demonurkka vol. 84 (vk 50/2017)

Kirjoittanut Tapio Aro - 17.12.2017

Aika kaivaa flanellipaidat kaapista, sillä tällä viikolla Demonurkassa mennään grunge-teemalla. Kolme Seattlen suunnalta vaikutteita ottavaa demobändiä ovat Matara, The Psycho Season ja Mellonatics, joista olen jokaiselta valinnut yhden kappaleen soitettavaksi. Näistä viikon parhaan kappaleen tarjoillut yhtye pääsee kilpailemaan paikasta ensi kesän Nummirockiin.

https://www.facebook.com/matararock

Matara – ”Apple

Helsingistä tuleva, vuonna 2009 perustettu Matara on lähettänyt Demonurkan ihmeteltäväksi nimellä ”Matara” kulkevan EP:nsä. Kyseinen EP on järjestyksessään yhtyeen kolmas. EP sisältää kolme kappaletta, jotka ovat järjestäen laadukasta jälkeä, ja tuotanto sen verran ensiluokkainen, että EP:n pyöräyttää soittimessa mieluusti useammankin kerran. Musiikillisia vaikutteitaan Matara ei mainitse, mutta eipä siihen ole tarvettakaan, sillä Alice In Chainsin vaikutus paistaa läpi riffejä, lauluharmonioita sekä melodioita myöten hyvin selkeästi. EP:n aloittaa kappale ”Wrapped In A Riddle”, joka sisältää tyylikkään kitarasoolon sekä komeasti runttaavia kitarariffejä. Toinen kappale ”Apple” alkaa maltillisesti mutta räjäyttää loistavalla kertosäkeellään pankin. EP:n päättää kappale ”Crocodile”, joka nojaa samanlaisiin lähtökohtiin kuin ”Apple”, mutta kelpo kertosäettä saa odotella vähän pidempään. EP:n paras kappale on ehdottomasti ”Apple”, joka sisältää sen verran kovan luokan kertosäkeen, että jopa Jerry Cantrell olisi siitä kateellinen.

https://www.facebook.com/Mellonatics/

Mellonatics – ”California-New York

Hyvinkäältä ponnistaa trio, joka käyttää nimeä Mellonatics. Vaikutteikseen yhtye mainitsee John Fruscianten, grungen ja Twin Peaksin. Edellä mainituista etenkin John Fruscianten vaikutus kuuluu Mellonaticsin omaa nimeä kantavalla EP:llä maalailevien ja ajoittain hyvin vahvasti Red Hot Chili Peppersiltä tuoksahtavien kitarakuvioiden muodossa. EP muodostaa yhtyeen nimen mukaisesti pehmeän kokonaisuuden, jonka vahvin hetki löytyy aurinkoisesta kappaleesta ”California-New York”. Kappaleen parasta antia on introssa ja kertosäkeissä kuultava hyvin veikeä ja omaperäinen kitarakuvio, joka tuo ripauksen Kalifornian aurinkoa myös tänne Suomen kaamokseen.

https://www.facebook.com/thepsychoseason

The Psycho Season – ”Ghosts

The Psycho Season on perustettu vuonna 2010, ja se tulee Oulusta. Yhtye kuvailee musiikkiaan synkäksi rockiksi, jossa on vivahteita grungesta, stonerista ja metallista, mikä onkin varsin osuva kuvaus. Demonurkan syynättäväksi yhtye on lähettänyt ”Ghosts”-singlensä, joka sisältää nimikkokappaleen lisäksi kappaleen ”Two Steps Back”. Parempi kappaleista on eittämättä nimikkokappale ”Ghosts”, joka rullaa mukavalla tempolla ”Two Steps Back” -kappaleen madellessa laiskahkosti eteenpäin. ”Ghosts” kappaleen parasta antia on veikeästi muriseva ja Seattlelle haiskahtava introriffi sekä pätevä kitarasoolo. Säkeistöjen ja kertosäkeen puolesta kappale jättää kuitenkin vielä toiveita paremmasta.

Viikon väkevimmät grunget löytyvät kappaleesta ”Apple”, jonka on värkännyt Suomen Alice In Chains eli Matara. Yhtye pääsee täten kilpailemaan paikasta vuoden 2018 Nummirockiin.

Mikäli mielit yhtyeesi kanssa Demonurkan syyniin, tyrkkää demosi meille osoitteessa: http://kaaoszine.fi/demoupload/