Demonurkka vol. 86 (vk 52/2017)

Kirjoittanut Tapio Aro - 31.12.2017

Vuoden viimeisessä Demonurkassa tutustutaan demobändien post-punk-tarjontaan. Olen löytänyt demoläjästä kolme tuon genren yhtyettä, jotka ovat Fallen Icons, Agnosia ja Alien Tears. Olen vanhaan tapaan valinnut kaikilta kolmelta bändiltä kunkin poppoon väkevimmän kappaleen soitettavaksi. Viikon parhaat post-punkit tarjoillut yhtye pääsee kilpailemaan paikasta ensi kesän Nummirockiin.

https://www.facebook.com/falleniconsband/

Fallen Icons – ”Daze

Kuusijäseninen Fallen Icons tulee pääkaupunkiseudulta ja mättää menemään post-punkin, goottirockin ja new waven yhdistelmää. Demonurkan ihmeteltäväksi yhtye on lähettänyt debyytti-EP:nsä, joka kantaa nimeä ”Atrocities of Subconscious”, ja joka sisältää saman verran kappaleita kuin yhtyeessä on jäseniä. EP alkaa instrumentaalisella ja osuvasti nimetyllä ”Intro (Fallen Icons)” -kappaleella, joka määrittelee hyvin EP:n tulevaa meininkiä. Kappale olisi tosin voinut olla vähän lyhyempi, sillä aavistuksen vaille neljä minuuttia kestävä intro on turhan pitkä. Toisena kappaleena kuullaan kappale ”Murder Music”, joka rullaa mukavasti mutta päätyy lopulta vähän turhan yksitoikkoiseksi. Seuraavana vuorossa on bassoriffillä alkava ”Of Determination and Failure”, joka sekin muuttuu pirteästä alusta huolimatta turhan laiskaksi jumitteluksi. Onneksi seuraava kappale ”Daze” osoittaa jo pirteämpiä merkkejä ja onnistuu pitämään kuulijan otteessaan hyvillä kitaramelodioillaan kappaleen loppuun asti. Kappale sisältää myös noin kahden minuutin paikkeilla kuultavan hienon vaihdoksen, joka tuo hyvää vaihtelua edellisten kappaleiden monotonisiin rakenteisiin. EP:n viidentenä kappaleena kuullaan tasaisesti rullaava, ja The 69 Eyesille haiskahtava ”Escape Again”, jonka paras kohta löytyy noin kolmen minuutin paikkeilta, kun mukaan tulee hieno lead-kitara. EP:n päättää nimikkokappale ”Atrocities of Subconscious”, josta jää mieleen hienosti basson ja rumpujen varassa rullaava ensimmäinen säkeistö. Kokonaisuutena ”Atrocities of Subconscious” -EP on varsin vaihteleva tuotos, jota vaivaa etenkin tempojen railakas pomppiminen. Kappaleissa on kuitenkin potentiaalia, joten olisikin kiinnostava kuulla ne tarkemmin soitettuina. EP:n paras kappale on eittämättä monipuolinen ”Daze”.

https://www.facebook.com/agnosiabandfin

Agnosia – ”Äänien kultti

Vuonna 2013 perustettu Agnosia on post-punk-yhtye Suomen Turusta. Keväällä Agnosia pisti pihalle nimellä ”Äänien kultti” kulkevan, ja kolme kappaletta käsittävän demon. Kuulijalle demo aukeaa hitaasti, minkä oletan johtuvan etenkin kuppaisesta miksauksesta sekä junnaavista kappalerakenteista. Demo lähtee käyntiin sen heikoimmalla kappaleella, mikä saattaa myös osaltaan hidastaa demon avautumista. Onneksi toisena kappaleena kuultava ”Äänien kultti” alkaa toimia heikkolaatuisesta miksauksesta huolimatta jo varsin mukavasti. Ja alkava päänsärky hälvetä.  ”Äänien kultti” on selvästi demon paras kappale.

https://www.facebook.com/alientearsofficial

Alien Tears – ”Mirage

Alien Tears on vuonna 2016 perustettu trio Jyväskylästä. Musiikilliset vaikutteet yhtye kaivaa saatekirjeensä mukaan grungesta, popista, progesta sekä hevistä. Itse lisäisin edellä mainittuihin vielä ainakin post-punkin ja alternativen. Demonurkan arvotettavaksi Alien Tears on lähettänyt yhtyeen omaa nimeä kantavan ”Alien Tears” -EP:n, joka käsittää neljä kappaletta. Kokonaisuutena EP on eheä, ja sen pyöräyttää soittimessa useammankin kerran. Yhtyeen vahvuuksia ovat etenkin hyvät laulumelodiat ja vahva tunnelma, minkä bändi on onnistunut taikomaan kappaleisiin. EP:n paras kappale on särökitaroilla ja vahvalla kertosäkeellä varustettu ”Mirage”.

Viikon väkevimmät post-punkit löytyvät kappaleesta ”Daze”, josta on vastuussa Fallen Icons. Yhtye pääsee täten kilpailemaan paikasta vuoden 2018 Nummirockissa.

Mikäli mielit yhtyeesi kanssa Demonurkan syyniin, tyrkkää demosi meille osoitteessa: http://kaaoszine.fi/demoupload/

Luetuimmat

Uusimmat