Demonurkka vol. 87 (vk 1/2018)

Kirjoittanut Janne Partanen - 7.1.2018

Se olisi 2018 ja vuoden ensimmäinen demonurkka on nyt hollilla. Päätin aloittaa vuoden rytinällä ja valkkasin tälle viikolla kolme todella vihaista ja äkäistä bändiä. Nyt mennään hardcoren, crossoverin ja powerviolencen maailmaa. Arvostelussa Varjot, Crial ja Ryhtiliike.

Varjot – Tyhjä Paperi

Hardcore punkkia metsien pimeydestä tarjoilee meille mystinen Varjot, joka iskee heti debyyttijulkaisullaan luun monen vanhemman bändin kurkkuun. Vahvasti särötetyt kitarat louhivat tiukkoja riffejä ja vokalisti huutaa kuin pistetty sika. Varjot ei myöskään tyydy pelkkään raakaan raivoamiseen. Välillä kappaleissa tulee todella groovaavia kohtia, jotka saa pään väkisin heilumaan. ”Tyhjä Paperi” biisi on kyllä niin taattua ”pitti” matskua, että tekee mieli yksin juosta ympyrää kämpillä.

Tuosta biisi kuunteluun

Bändi facebookissa

 

Crial Kansanvapaus

Suomenkielistä crossover thrashiä soittava Crial on nuori ja äkäinen bändi Ylihärmästä. Asennetta on mukana reippaasti ja meno on pirun iskevää. Riffit ovat simppelin tarttuvia ja meno on kuin suoraan 80-luvulta. Vokalisti Simo Lahdenperän matala räkäinen huutolaulu muistuttaa erehdyttävästi Stone nokkamies Janne Joutsenniemen mylvintää. Suomenkielinen tulkinta tulee selkeästi ja sopii todella hyvin Crialin räimeeseen. ”Kansanvapaus” on selkeästi eniten crossoveria sisältävä biisi ja se on myös levyn parasta antia. Tulipa taas yksi bändi, joka pitää livenä nähdä. Hyvä pojat! Jatkakaa samalla linjalla!

Tuosta biisi kuunteluun

Bändi facebookissa

Ryhtiliike Kuolema, Vapahtaja

Powerviolence on hardcore punkin äkäisin ja äänekkäin muoto. Sitä todistaa Ryhtiliike, joka räimii semmoista meteliä, että kajarit vuotava verta. Pari minuuttinen biisi on todella hypnoottinen, sillä huomaan kuuntelevani biisiä uudelleen ja uudeelleen. Maaniselta kuulostava vokalisti, suttuiset soundit ja maksimiin särötetyt luovat todella omintakeisen tunnelman. Jotenkin ihastuttavan ääriraskasta menoa. Ryhtiliike toimisi hyvin krapula aamuna ja lp-soittimella soitettuna. Silloin ihmisviha saavuttaisi maksimitason. Mielenkiintoinen bändi, joka kyllä päätyy omalle soittolistalle.

Tuosta biisi kuunteluun

Bändi facebookissa

Olipas ihastuttavaa meteliä meillä tänään tarjolla. Pitkän pohdinnan jälkeen Ryhtiliike vei voiton tämän viikon demonurkassa. Onneksi olkoon!

Kirjoittanut: Janne Partanen

Luetuimmat

Uusimmat