Demonurkka vol. 88 (vk 2/2018)

Se on rock, nimittäin tämänkertaisen Demonurkan teema. Olen etsinyt demoläjästä kyseinen teema mielessäni kolme rockia räimivää yhtyettä ihmeteltäväksenne. Yhtyeet ovat Vagabond Hearts, Atomic Annie ja 27th Child, joista jokaiselta olen valinnut soitettavaksi väkevimmän rock-kappaleen. Näistä parhaan kappaleen värkännyt yhtye pääsee kilpailemaan paikasta ensi kesän Nummirockiin.

https://www.facebook.com/VagabondHearts.band/

Vagabond Hearts – ”Life Of Man

Vagabond Hearts tulee Tampereelta ja räimii juurevaa hardrockia. Yhtye on varsin tuore tuttavuus, sillä se on ollut kasassa vasta puolitoista vuotta. Joulukuun alussa yhtye pisti pihalle ”The Sound Of Joy” -nimellä kulkevan debyytti-EP:nsä, joka käsittää kolme kappaletta. Kaikki kappaleet ovat tasaisen vahvaa ja hyvin tuotettua laatua. Yhtyeen vahvuuksia ovat etenkin hyvät laulumelodiat, niiden oivallinen toteutus sekä kitarajumalien korkeuksia havittelevat kitarasoolot, joista EP:n mahtavin löytyy nimikkokappaleesta ”The Sound Of Joy”. Kokonaisuutena väkevin kappale on kuitenkin tyylikkäästi rullaava ja hienoilla laulumelodioilla maustettu ”Life Of Man”. Suosittelen pistämään nimen Vagabond Hearts talteen, sillä näistä kavereista tullaan vielä kuulemaan.

https://www.facebook.com/atomicannierock/

Atomic Annie – ”The New King of Fools

Alkuvuodesta 2017 perustettu Atomic Annie soittaa omien sanojensa mukaan blues-vaikutteista kitararockia, jonka päälle se latoo fuzz-säröä ja groovea.  Yhtye on toimittanut Demonurkan tarkasteltavaksi kappaleensa ”The New King of Fools”, joka on samalla myös yhtyeen ensimmäinen julkaistu kappale. Alkuriffinsä puolesta kappaleesta tulee mieleen BlondienCall Me” -hitti, mikä jälleen todistaa, että populäärimusiikki on sitaattien taidetta. Yhtyeellä on omiakin ideoita kuten esimerkiksi kappaleen hyvin toimiva kertosäe. Kokonaisuutena ”The New King of Fools” on kuitenkin vähän turhan sekava, tuntuu kuin kappaleeseen olisi mahdutettu ideoita vähän turhankin kanssa. Kelpo pelinavaus kuitenkin Atomic Annien suunnalta.

https://www.facebook.com/atomicannierock/

https://www.facebook.com/twentyseventhchild/

27th Child – ”Stoner

27th Child tulee Helsingistä ja mättää suoraviivaista ja kansainväliseltä maistuvaa rock-musiikkia. Yhtye lähestyy Demonurkkaa kappaleellaan ”Stoner”, joka on saatekirjeen mukaan nauhoitettu livenä ja ilman klikkiä eli äänityksissä kuultavaa toistuvaa ja tasaiseen tempoon kulkevaa piippausta. Klikittömyys on tuottanut tulosta, sillä kappaletta kuunnellessa ei voi välttyä vastaansanomattomalta energialta, jota kaiuttimista pursuaa. Kappale on myös sävellyksenä kelpo luokkaa kaikessa kahden minuutin ja neljänkymmenen sekunnin kestossaan. Erityiskiitokset menevät yhtyeen laulajalle, jonka soundilla ja taidoilla 27th Child saattaa hyvinkin saavuttaa tavoitteensa eli tehdä paras englanninkielinen rock-albumi Suomessa pitkään aikaan. Myös yhtyeen marraskuussa ilmestynyt toinen kappale ”Sing Me A Song” lupailee hyvää. Näillä näkymin nämä 27th Childin kaverit ovat sanansa mittaisia tyyppejä.

Viikon väkevimmän rock-kappaleen valinta ei ollut helppoa, sillä laatu oli kova. Pitkän pähkäilyn jälkeen voittajaksi valikoitui kuitenkin kappale  ”Stoner”, josta on vastuussa loistavalla energialla varustettu 27th Child. Yhtye pääsee täten kilpailemaan paikasta vuoden 2018 Nummirockiin.

Mikäli mielit yhtyeesi kanssa Demonurkan syyniin, tyrkkää demosi meille osoitteessa: http://kaaoszine.fi/demoupload/