Demonurkka vol. 89 (vk 3/2018)

Kirjoittanut Janne Partanen - 21.1.2018
Tocornal -promokuva 201 Kuva: Elisa Tuovinen

Demonurkan laatikot alkavat täyttyä 2018 vuoden julkaisusta, joskin vielä muutama vanhempi demo eksyi tämän viikon kisaan. Teemana on rock ja sitä tarjoillaan taas kolmen bändin voimin. Arvostelussa olisi Tocornal, Pastis ja Xerona Mistress.

Tocornal Shake It

Joulukalenteri

Kaaoszinen joulukalenteri 2022 →

Energistä ja iskevää rokkia meille tarjoilee kuopiolainen Tocornal, jonka ura on mukavassa nousukiidossa. ”Shake It” on bändin uusin sinkku ja se sisältää aimo annoksen rokkaavuutta ja kivasti groovea. Vokalisti Lotan kauniissa äänessä on reippaasti luonnetta ja monipuolisuutta. Tocornal on kyllä sangen valmis paketti isoimmille lavoilla, sillä bändissä on reippaasti tarttumapintaa, taitoa ja asennetta.

Shake It” on niin hyvässä kuin pahassa hyvin perinteinen nykypäivän rockbiisi, joka on tietysti ihan hyvä, jos bändiin tutustuu ensimmäistä kertaa. Toivottavasti tulevaisuudessa bändi vetää rohkeasti aitoja nurin ja sotkee pakkaa vaikka pop-elementeillä, heittävät johonkin biisiin säröä enemmän tai päästävät vokalistin reippaasti revittelemään äänellään. Vallan kiva bändi ja ihan valmista radiokamaa. Jään mielenkiinnolla odottamaan, mitä tulevaisuus tuo bändille.

Bändi facebookissa

Pastis Sheepskin Girl

Pastis soittaa muun muassa brittipopista vaikutteita ottavaa indie-rockia, joka luottaa tarttuviin kitaramelodioihin. ”Sheepskin Girl” on utuinen, unimainen rockbiisi, jota kuunnellessa voin nähdä tarinan tytön tanssimassa nuotion loisteessa. Bändi on onnistunut löytämään brittipopin syvimmän olemuksen, samalla tuoden oman näköisen tunnelmansa sekoitukseen. Pastis on helppoa kuunneltavaa ja bändin musiikki sopisi hyvin pienen hämyisen pubin taustamusiikiksi. Taitavasti soitettu ja miksauksessa on annettu hyvin bassolle tilaa, joka miellyttää arvostelijan korvaa.

Bändi facebookissa

Xerona MistressHeart Covered

Pohjoisesta kuuluu kummia! Xerona Mistress ilmoittautuu kisaan mukaan raivoisalla vaihtoehto-rockilllaan. Vaikutteita on haettu niin metallista kuin punkistakin, mutta pohjat ovat groovaavassa rockissa. Xerona Mistress on jotenkin ihastuttavan omalaatuinen ja biisit poukkoilevat tyylistä toiseen yllättävän vaivattomasti. ”Heart Covered” biisissä bändin monipuolinen soitanta pääsee oikeuksiinsa ja kappaleeseen on saatu kivasti koukkuja. Soundipuolella ollaan oikealla tiellä ja hieman suttuiset soundit sopii bändin ulosantiin todella hyvin. Biisi myös on saatu kuulostamaan todella elävältä ja ilmavalta, on kuin kuuntelisi tarkkaamossa, kun bändi soittaa livenä kappaletta nauhalle. Hauskan kuuloinen ja omintakein bändi. Toivottavasti luova hulluuss saadaan pidettyä aisoissa ja meno pysyy tulevaisuudessakin kivan groovaavana.

Bändi facebookissa

Olipas meillä loistavia bändejä tällä viikolla, mutta voittajia voi olla vain yksi. Tocornal vie asenteellaan ja tarttuvuudellaan voiton tällä viikolla. Onnea!

Ai, onko sullakin demo? Lähetä se Demonurkan ihmeteltäväksi.
http://kaaoszine.fi/demoupload/

Kirjoittanut: Janne Partanen