Demonurkka vol. 9 (vk 52/2015)

Kirjoittanut Tapio Aro - 29.12.2015

Demonurkka 2015Näin joulun välipäivinä Demonurkassa ollaan melodisissa ja perunalaatikon sulatteluun sopivissa tunnelmissa. Perunalaatikon sulattelussa meitä melodioillaan auttavat Judas Avenger, Dead End Irony sekä Marchland. Kaikilta kolmelta korvakonvehtien tehtailijalta olen valinnut yhden kappaleen yhtyeen parasta melodiaosaamista edustamaan. Jutun lopussa selviää se kaikkein komeimmista melodioista vastuussa oleva yhtye, joka pääsee aikaisempien Demonurkan voittajien tapaan kisaamaan paikasta Kaaoszine-stagella tulevan kesän Nummirockissa. Demonurkan voittajista valitaan kaikkiaan neljä bändiä Kaaoszine-stagelle esiintymään.

Judas Avenger – Empire Of Dust

Judas AvengerPorista ponnistavan Judas Avengerin juuret ovat vahvasti cover-bändeissä. Yhtyeen nimestäkin voi päätellä, että Judas Priestiä on tullut soitettua. Rob Halfordin matkiminen ei ole mennyt hukkaan, sillä laulaja Pekka Montin yltää hyvin lähelle itsensä metallijumalan megalomaanisia taajuuksia. Judas Avenger on julkaissut yhden EP:n, jonka kappalemateriaalista selkeästi ylitse muiden on ”Empire Of Dust”. Kappaleessa on kriitikonkin mukana laulamaan pistäviä melodioita, juuri sopivan mahtipontinen kertosäe sekä ihokarvat pystyyn nostattava välikohta. Kaiken tämän lisäksi kappale on tuotettu niin ammattimaisesti, että sen voisi hyvin kuulla millä tahansa Suomen suurimmista radiokanavista. ”Empire Of Dustin” kaltaisia kappaleita tehtailemalla Judas Avenger uhkaa muuttaa monen paikkansa jo vakiinnuttaneen yhtyeen imperiumin tuhkaksi.

Judas Avenger

www.judasavenger.com

Dead End Irony – World Of Irony

Dead End IronyImatralainen Dead End Irony kutsuu musiikkiaan power metal, NWOBHM ja metalcore vaikutteiseksi moderniksi heavy metalliksi. Metalcore-vaikutteet on hyvin piilotettu, mutta heavy ja power metal -elementtejä yhtyeen musiikista löytyy. Dead End Irony on julkaissut yhden neljä hyvin tasavahvaa kappaletta sisältävän EP:n, jota edustamaan olen valinnut loistavilla kitaramelodioilla kuorrutetun ja hienosti sovitetun ”World Of Ironyn”. Kappale on vähän päälle kuusi minuuttia pitkä, mutta pitää kuulijan silti hyvin otteessaan aina viimeisten sävelien hiipumiseen saakka. Kun Dead End Irony vielä saa tuotannon vahvan kappalemateriaalinsa tasolla, niin silloin ollaan todella hienojen asioiden äärellä.

Dead End Irony

https://www.facebook.com/Dead-End-Irony-287017521369026/

Marchland – Sand And Steel

marchlandVuonna 2011 perustettu Marchland marssii Demonurkan syyniin Tampereelta. Yhtyeen ulosanti on yhdistelmä heavy ja southern rockia sekä tarinoita villistä lännestä. Yhtye itse kutsuu musiikkiaan länkkäriheviksi, mikä on varsin osuvasti määritelty. Marchlandin kappale ”Sand And Steel” sisältää kelpo kitaramelodioita ja -soolon, jolla kitaristi A.J. havittelee sankarillisia sfäärejä siinä melkein onnistuen. Kokonaisuutena kappale jättää kuitenkin rutkasti toiveita paremmasta.

Marchland

https://www.facebook.com/marchlandband

Melodioista mahtavimmat löytyvät kappaleesta ”Empire Of Dust”, jonka esittäjä Judas Avenger pääsee kilpailemaan paikasta KaaosZine-stagella vuoden 2016 Nummirockissa. Hyvänä kakkosena voittajien perässä porskuttaa uutta laulajaa etsivä, oivallinen Dead End Irony.

Demonurkka: Tapio Aro

Jos mielit yhtyeesi kanssa Demonurkan arvosteltavaksi, lähesty meitä demollasi tuossa osoitteessa: http://kaaoszine.fi/demoupload/