Demonurkka vol. 91 (vk 5/2018)

Kirjoittanut Janne Partanen - 4.2.2018

Aika kaivaa repaleinen Slayerin paita kaapista, laittaa sen päälle haiseva ”rässi-liivi”, huomata, että pillifarkut ei enää mahdu jalkaa, mutta onneksi uusissa tennareissa on teräskärjet. Tämän viikon demonurkassa mennään thrash metallin ihastuttavan energiseen maailmaan. Arvostelussa kolme kovaa bändiä Patriot Act, Eeva ja Skull Altar!

Patriot ActAbsurdistan
2017 perustettu Patriot Act oli alunperin yhdenmiehen projekti, joka paisui ensidemon julkaisun jälkeen täyskokoiseksi bändiksi. Joten vaikka miehistö on jo kasassa, soittaa vokalisti Mikael Laitinen demolla kaikki soittimet. Patriot Act hakee vaikutteensa ”kaikesta mikä ärsyttää” yhteiskunnassa ja kyllä taitaa poikia aika paljon ärsyttävän. Kuivan rapsakoilla soundeilla soitettua thrash metallia saksanpoikien malliin veivaava bändi vakuuttaa ainakin asenteellaan. Rujot autotallisoundit kyllä sopii bändille ja Laitinen on tehny hyvää työtä kaikissa soittimissa. Demon parasta antia on räväkästi alkava ”Absurdistan”. Se potkii heti luita kurkkuun periksiantamattomalla asenteella. Vihaista, räkäistä ja munakasta rässiä!

Bändi facebookissa

 

EevaMielen Puolivaltias
Päälle kymmenen vuotta sitten kasattu joskin miehistön vaihdoksia tehnyt Eeva soittaa thrash metallin käryistä melodista metallia. Vokalisointi hoidetaan suomeksi ja monipuolisella soundilla. Kaverilta taittuu niin huutolaulanta kuin puhdaskin tulkinta. Uuden EP:n helmeksi nousee helposti julkaisun nimikkobiisi ”Mielen Puolivaltias”, jonka kertosäe on tarttuva kuin jeesusteippi. Eeva on onnistunut luomaan omankuuloista suomenkielistä metallia, joka on hatunnoston arvoinen saavutus. Bändin tiukka poljenta miellyttää varmasti thrash metallin ystäviä, mutta bändi on sen verran moniulotteinen, että se menee myös muiden tyylisuuntien ystäville. Vallan kivaa matskua ja jospa bändi saisi tuulta alleen.


Bändi facebookissa


Skull AltarImpure

Viime vuonna tulille lyöty studioprojekti Skull Altar hakee vaikutteensa 80-luvun thrash metallista ja hieman jopa 90-luvun death metallista. Suunta on siis heti oikea. Kolmen miehen bändiä täydentää enismmäisellä demolla konerummut, jotka kyllä ajaa asiansa. Kyllähän Skull Altar on Slayerinsä kuunnellut ja siinähän ei ole myöskään mitään vikaa. Joskin soitosta kuulee, että Saksan thrash metal on myös tuttua. Meno on äkäistä ja asennetta on reippaasti mukana. ”Impure” biisin kertosäe takoo kivasti takaraivoon ja kappaleen riffittelyt saa pään väkisin heilumaan. Mukavaa mäiskettä Skull Altar tarjoilee, jospa bändi aktivoituisi ihan keikkalavoille jossain vaiheessa ja mieluusti sen oikean rumpalin kanssa. Potentiaalia on nimittäin vaikka mihinkä.

Bändi facebookissa

Jopas oli mäiskettä kerrakseen ja näistä pitäis ilmeisesti se paras valita. Piinaavan mietinnän jälkeen voittajaksi nousi Skull Altarin. Onneksi olkoon!

Ai, onko sullakin demo? Lähetä se Demonurkan ihmeteltäväksi.
http://kaaoszine.fi/demoupload/

Kirjoittanut: Janne Partanen