Demonurkka vol. 97 (vk 11/2018)

Lunta tupruttaa ja koko maa on kaaoksessa. Nyt onkin siis hyvä hetki pysähtyä ja tutustua tämän viikon demonurkan antimiin. Homman nimenä on rock ja tarjolla olisi kolme tiukkaa rockbändiä. Tällä viikolla nurkassa vanhat herrat Turusta Lazyheads, hassun nimen omaava ja kovasti keikkaileva .

LazyheadsBad Habits

2016 Turussa perustettu Lazyheads ei ole mikään teinipoikien bändiprojekti, vaan bändin taustalta löytyy musiikkiosaamista yli sadan vuoden verran. 70-luvun countryrockia modernein höystein soittava bändi on kyllä todella ammattimaisen kuuloinen heti alkutahdista lähtien. Soitto on kepeää ja kitarat soivat kauniisti. Kertosäkeen melodiset kulut on komeaa kuunneltavaa ja vokalistin persoonallinen ääni miellyttää korvaa. Tuotanto on todella rautaista, varsinkin lauluissa on käytetty juuri sopivasti efektejä, tuplauksia ja muita jippoja, että niitä jää väkisin kuuntelemaan. ”Bad Habits” sisältää niin paljon hittipotentiaalia, että en ihmettelisi yhtään, jos biisi soisi tulevana kesänä useammassakin hämyisessä pubissa ja kertosäkeen soidessa asiakkaat nostaisivat tuopit ilmaan ja huutasivat kuin yhdestä suusta ”I have bad habits!”.

Bändi facebookissa

Evil Bastards From HellSatan´s Minions

Hupaisan nimen omaava Valkeakoskella perustettu Evil Bastards From Hell veivaa Mötley Crue henkistä rockia varmalla otteella. Nopeasti voisi kuvitella bändin olevan kahden euron Steel Panther-kopio, mutta bändi pääseekin yllättämään. Taidokkaasti soitetut ja sopivan vakavalla otteella tehdyt biisit potkivat yllättävän hyvin ja homma ei mene kuolleen hevosen piiskaamiseksi. Bändi onnistuu vakuuttamaan tiukalla soitollaan ja hyvä äänisellä vokalistillaan. Homma on niinkin laadukasta, että Evil Bastards From Hellin ei tarvitse nöyristellä isommilleen. Sooloon lähtevä hiukan raskaampi poljento toimii todella hyvin ja kappale kestää hyvin uudelleen kuuntelua.

Bändi facebookissa

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Low Vice PriceFucking Wasted

Savolinna 2016 on merkitty Low Vice Pricen perustamistietoihin, joskin nyt miehistö on levittäytynyt ympäri Suomea. Homman nimenä on menevä sleaze rock ja tietysti kappale kertoo ryyppäämisestä. Meno on tarttuvaa ja hyvin soitettua. Pääriffi jää ekalla kuuntelulla päähän ja voin kuvitella kuinka kovaa tämä biisi potkisi livenä. Eihän tämä mikään omaperäisyyden perikuva ole, mutta ihan pätevää menoa. Tämän viikon kolmikon heikoin vokalisti, joka ehkä kaipaisi sitä ”rockelämää” enemmän ääneensä. Kyllä tätä kuunnellessa voi sen kylmän oluen juoda.

 


Bändi facebookissa

Voiton tällä viikolla vie , jonka kappale jyräsi koviten alitajuntaan. Onnea!

Ai, onko sullakin demo? Lähetä se Demonurkan ihmeteltäväksi.
http://kaaoszine.fi/demoupload/

Kirjoittanut: Janne Partanen

Kommentoi julkaisua