Demonurkka vol. 98 (vk 12/2018)

Kirjoittanut Tapio Aro - 25.3.2018

Death metal eli dödis on tällä viikolla teemana Demonurkassa. Alati kasvavan demoläjän synkistä syvyyksistä olen kaivanut teille kolme dödistä mäiskivää yhtyettä, jotka ovat Killsorrow KlanAsketia ja Ov Deth. Kaikilta kolmelta synkkiä säveliä musisoivalta yhtyeeltä olen valinnut sen väkevimmän kappaleen teille soitettavaksi. Viikon väkevimmästä dödistelystä vastannut yhtye pääsee kilpailemaan paikasta tulevan kesän Nummirockiin.

https://www.facebook.com/kilsorrowk/

Kilsorrow Klan – ”Fabrication Of Souls

Vuonna 2016 perustettu Killsorrow Klan tulee Lahdesta ja mätkii modernia dödistä black metal- ja core-vivahteilla. Demonurkan ihmeteltäväksi yhtye on toimittanut kolme kappaletta sisältävän ”Demon Apparatus” -EP:nsä.

Ensimmäinen kappale, ”Omens” alkaa tunnelmallisesti, mutta muuttuu nopeasti suoraviivaiseksi mätöksi. Riffit vaihtuvat taajaan ja kappale tuntuu yrittävän karistaa kuulijaa kannoiltaan. Riffit ovat kovaa luokkaa ja kappaleesta löytyy hyviä kohtia, mutta kokonaisuutena se on hukassa kuin hevari Tangomarkkinoilla. Kappaleella on myös pituutta reilusti, eli noin viisi ja puoli minuuttia, mikä osaltaan myös lisää sekaannusta.

Toinen kappale, ”Fabrication Of Souls” alkaa ensimmäisen tapaan tunnelmallisesti, minkä jälkeen kiihdytetään oikein kunnon kaahaukseen. Kaahauksen jälkeen ilmoille lyödään junttariffi, joka loistaa erinomaisuudellaan ja kestää vertailun aivan maailman terävimpien riffien kanssa. Seuraavaksi kuultava riffi on myös kelpo luokkaa, vaikkakaan se ei tunnu oikein sopivan kokonaisuuteen junttariffin jälkeen. Kappaletta tuntuu vaivaavan vähän sama riffien yhteen liimailu kuin ensimmäistä kappaletta, joskaan ei läheskään yhtä suurissa määrin.

Viimeinen kappale, ”Limbo” esittelee astetta melodisempaa puolta yhtyeestä, joskin vain soitettujen melodioiden puolesta. Kappaleessa pureudutaan yksittäisiin riffeihin paljon syvemmin ja rakennetaan tunnelmaa enemmän kuin kahdessa edellisessä kappaleessa. Vaikka kappaleella on kesto rapiat kuusi ja puoli minuuttia, pysyy se kuitenkin EP:n kappaleista parhaiten koossa.

Tekninen osaaminen Killsorrow Klanilla on huippuluokkaa ja EP:n soundit ovat korkealla tasolla. Jos yhtye saa vielä kappaleensa rakenteet vähän selkeämmiksi, niin käsillä saattaa hyvinkin olla seuraava vientitoivo. Potentiaali on suuri, älkää hukatko sitä.

https://www.facebook.com/Asketia/

Asketia – ”Void

Dödistä Rovaniemeltä on homman nimi Asketian kohdalla. Demonurkkaan yhtye on toimittanut ”Rotting In Heaven” -EP:nsä, joka sisältää neljä kappaletta. Soundimaailmaltaan EP haiskahtaa vahvasti autotallilta, mikä on vähän kuin kaksiteräinen miekka, sillä toisaalta olisi mukava saada soundeista paremmin selvää, mutta toisaalta taas autotallimaisuus on varsin virkistävää näinä ylituottamisen aikoina.

EP alkaa väkevällä ”Broken” -kappaleella, joka asettaa vikkelillä riffeillään ja pätevällä vokaaleillaan odotukset hyvälle tasolle. Toinen kappale, ”No Solace In Slumber” sisältää muutamia kelpo riffejä, kuten alkuriffin, muttei yllä kokonaisuutena aloituskappaleen tasolle. Kolmas kappale kantaa nimeä ”Rather Dead Than Happy” ja sisältää edellisen kappaleen tavoin muutaman kelpo riffin, muttei herätä kokonaisuutena suurempia tunteita. EP:n kuuntelua ei kuitenkaan kannata vielä lopettaa, sillä lopussa kiitos kuuntelusta seisoo kappaleen ”Void” muodossa. Kappale palauttaa tason aloituskappaleen tasolle kelpo riffiensä lisäksi toimivalla kokonaisuudellaan. Kappaleen kertosäe sisältää melodiseksi luokiteltavan sointukulun, mikä on varsin piristävää kuultavaa. Myös kitarasoolo löytyy, tosin vähän ontuva sellainen, mutta soolo kuitenkin.

”Rotting In Heaven” -EP:n parhaat kappaleet ovat aloituskappale ”Broken” sekä päätöskappale ”Void”, joista jälkimmäinen vie EP:n parhaan kappaleen tittelin monipuolisuutensa ansiosta.

https://www.facebook.com/ovdeth

Ov Deth – ”Pact Of Skin

Ov Deth on vuonna 2016 perustettu black metal -mausteista dödistä paiskiva yhtye pääkaupunkiseudulta. Yhtye julkaisi kolme kappaletta sisältävän ja nimeä ”Tempest Calm Cold” kantavan esikois-EP:nsä kuluvan vuoden tammikuussa. Lyriikkaansa Ov Deth kertoo ottaneensa inspiraatiota Frankensteinen luoja Mary Shelleyn puoliso Percy Shelleyn massiivisesta Alastor-runosta.

”Tempest Calm Cold” -EP lähtee käyntiin kappaleella ”Kano Risen”, joka alkaa lupaavilla riffeillä, mutta laantuu sen jälkeen turhan tasapaksuksi jauhamiseksi. Toinen kappale, ”Pact Of Skin” on kuin peilikuva ensimmäisestä kappaleesta, sillä se lähtee käyntiin aika vaisusti, mutta alkaa noin minuutin kohdalla toimia varsin mukavasti. Kappaleen vahvimpia puolia ovat muikeilla soundeilla pyörivät kitarariffit, joihin tulee himo, sekä kappaleen tuplakitarasoolo, jossa kitarasoolot vuorottelevat veikeästi. EP:n päättää kappale ”Neverborn”, joka on suhteellisen sekava tuotos, joskin siinäkin on kiinnostavia kohtia, kuten noin puolentoista minuutin paikkeilla kuultavat rautalanka-vivahteet sekä noin kahden minuutin paikkeilla alkava veikeä tilutus-riffi.

EP:n väkevin kappale on eittämättä mainioilla kitarasoundeilla varustettu ”Pact Of Skin”.

Viikon väkevimmät dödistelyt löytyvät kappaleesta ”Fabrication Of Souls”, josta on vastuussa Lahden lihamylly Killsorrow Klan. Yhtye pääsee täten kilpailemaan paikasta kuluvan vuoden Nummirockiin.

Mikäli mielit yhtyeesi kanssa Demonurkan syyniin, tyrkkää demosi meille osoitteessa: http://kaaoszine.fi/demoupload/