Demonztratorin uutuuskiekko ”Sinister Forces of Hatred” on yksi vuoden parhaimmista thrash metal -albumeista

Kirjoittanut Jesse Kärkkäinen - 10.12.2021

Vuonna 2016 perustettu, kotimainen thrash metal -yhtye Demonztrator aloitti uransa soittelemalla hieman tuntemattomampien rässimetallipumppujen tuotantoa. Yhtyeen ensimmäinen kiekko “Forgotten Acts of Aggression” olikin coverlevy, mutta tämän jälkeen myös oman materiaalin työstäminen on ruvennut kiinnostamaan. Esimakua Demonztratorin omasta metallipaahdosta saatiin jo “Myriad Ways of Dying”-lyhytsoiton merkeissä ja nyt siipien kantavuutta kokeillaan täyspitkän muodossa. Ja hommahan toimii, sillä “Sinister Forces of Hatred” on pirun kova thrash metal -albumi.

Demonztrator lähestyy rässimetalliaan vihaisella ja rosoisella otteella. Yhtye ei kuulu hyväntuulisten ja pilke silmäkulmassa bailaavien thrash metal -bändien joukkoon, vaan tarjolla on tiukasti soitettua, teknisesti taidokasta, miellyttävän monipuolista ja ennen kaikkea murhanhimoisella raakuudella päälle vyöryvää metallikaaosta, joka vie mennessään – halusi sitä tai ei. Jos soittolistoillasi pyörii sakemanni-thrashin suuruuksia kuten Kreator tai Sodom, tulet todennäköisesti rakastumaan myös Demonztratorin karuun rässipoljentoon.

Kymmenestä kappaleesta rakentuva ja vajaan kolmevarttisen kellottava “Sinister Forces of Hatred” on kova julkaisu. Vaikka pieniä ongelmia löytyy muun muassa parin heikomman viisun sekä aavistuksen turhan pitkän kokonaiskeston muodossa, on “Sinister Forces of Hatred” kuitenkin niitä kiekkoja, jotka takovat viestinsä niin tehokkaasti vastaanottajan pääkoppaan, ettei mahdollisista puutteista mahdottomasti viitsi rokottaa. Heikoimpinakin hetkinä asia esitetään niin tinkimättömällä asenteella, että albumia on helppo rakastaa. Varsinkin, kun jämäkän perustekemisen joukkoon on ripoteltu myös niitä oikeita thrash-helmiä, kuten tarttuvasti riffittelevä “Proclamation”, hitaammin ruhjova “Into the Mouth of Madness” sekä älyttömällä intensiteetillä takova “Crossing the Rubicon”, joiden aggressiivisuus ja tiukka asenne saavat pakostakin nyökkäilemään mukana. Näin sitä rässimetallia kuuluu tehdä!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Demonztratorin uutuusalbumia kuunnellessa voi tyytyväisenä todeta, että kotimainen thrash metal elää ja voi hyvin. “Sinister Forces of Hatred” osoittaa hienolla tavalla, ettei pyörää tarvitse keksiä uudestaan, jotta homma toimii. Joskus raivokas asenne ja tiukka soitanta riittävät erottamaan jyvät akanoista. ”Sinister Forces of Hatred” on yksi vuoden parhaimmista thrash metal -albumeista.

Kappalelista:

  1. Murderlust
  2. Proclamation
  3. Acid Remains
  4. The Collapse
  5. Into the Mouth of Madness
  6. Intermission: Deus Volt
  7. Crossing the Rubicon
  8. Scavenger of War
  9. Nail Them All
  10. Embryonic Evil

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Luetuimmat

Uusimmat