Denner/Shermann – Satan’s Tomb (EP)

Kirjoittanut Sami Elamaa - 21.10.2015

Lokakuun alussa julkaistu EP varmasti kiinnostaa monia kuuntelijoita, joiden suosikkeihin kuuluu erityisesti 80-luvun heavy metal. Kyseessä on Mercyful Fate -kitaristien Michael Dennerin ja Hank Shermannin rakentama projekti Denner/Shermann. Viime vuonna perustettu kokoonpano on pistänyt rattaat pyörimään yllättävän nopeasti, sillä ensimmäinen EP-julkaisu ”Satan’s Tomb” nousee helvetin liekeistä maanpinnalle jo nyt.

Herrojen Denner ja Shermann kokoonpanoon on lyöttäytynyt henkilöitä, joista en ole paljon kuullut. Bassoon on tarttunut Marc Grabowski (ex-Corruption) ja päävokalistina toimii Sean ”The Hell Destroyer” Peck, joka tunnetaan parhaiten yhdysvaltalaisen power/heavy metal -bändi Cagen laulajana. Ainoa poikkeus on rumpali Snowy Shaw, joka on soittanut rumpuja muun muassa kahdella Mercyful Faten julkaisulla, mutta hänet tunnetaan pitkälti Mad Architectin ja Notre Damen jäsenenä. Tällä Dennerin ja Shermannin johtamalla kokoonpanolla luvataan Mercyful Faten tyylistä äärimusiikkia.

”Satan’s Tomb” on kuin Mercyful Faten aikaista okkultista heavy metalia, johon on ripoteltu mausteeksi progressiivisuutta. Neljän kappaleen EP sisältää laajasti mahtipontisia kitarariffejä, sovituksia ja progressiivisuutta, jotka pistävät sukat pyörimään jaloissa. Julkaisun aloitusraita ”Satan’s Tomb” sekä falsettirikas ”New Gods” toimivat erityisen vahvasti, mutta eivät ”War Witch” ja ”Seven Skulls” yhtään hullumpia kappaleita ole. ”War Witch” on näistä neljästä kappaleesta ainoa, joka itselleni avautui hitaasti, mutta pidemmän päälle kappale jaksaa potkia yhtä tyylikkäästi kuin muutkin kappaleet.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

On paha sanoa mitään huonoa tästä julkaisusta. Kultakurkku Sean Peck hoitaa laulut todella tyylikkäästi ja sopii näin hyvin Denner/Shermann -projektiin. Täytyy  myös ottaa huomioon, etteivät herrat Denner ja Shermann ole edes keski-ikäisiä ukkoja vaan heidänkin ikänsä lähestyy kuuttakymmentä. Silti veteraanit pystyvät vielä luomaan tällaista äärimusiikkia kuin ”Satan’s Tomb”, mikä on todella mullistavaa. Julkaisu on vahva, okkultistinen ja monelle Mercyful Faten kuuntelijalle tutustumisen arvoinen kiekko. Toivottavasti saamme vielä kuulla lisää tämän kaltaista hienoutta.

9-/10

Kappalelista:

01. Satan’s Tomb
02. War Witch
03. New Gods
04. Seven Skulls

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Denner/Shermann Facebook

Denner/Shermann Offical Website

Kirjoittanut: Sami Elamaa

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Luetuimmat

Uusimmat