Depressed Mode työstää uutta albumia pitkän hiljaiselon jälkeen

Syksyllä 2020 porilainen deathdoom-yhtye Depressed Mode aloitti kolmannen albuminsa nauhoitukset ulvilalaisen Ansa Studion uumenissa. Levyn kokoonpanosta vastaavat ”For Death” -albumista lähtien mukana vaikuttaneet kitaristi Teemu Heinola, basisti Henri Hakala sekä rumpali Iiro Aittokoski. Laulusta sekä sävellyksestä vastaa yhtyeen kantaisä Otto Salonen.

Aiemmista levyistä poiketen kitaristi Tomppa Turpeisen sekä naislauluista vastanneen Natalie Koskisen edesottamuksia ei tulevan levyn raidoilla kuulla.

”Uudet kappaleet päätettiin nauhoittaa Porissa asuvien jäsenten kesken, jotta saadaan studioaika hyödynnettyä mahdollisimman kattavasti. Vielä tässä vaiheessa en osaa sanoa tullaanko tulevalla levyllä edes kuulemaan naislauluja. Lisäksi Nata on melko kiireinen yhtyeensä Shape of Despairin kanssa. Aikataulujen sovittaminen jo pelkästään meidän porilaisten kesken on melko haastavaa, joten pitkän harkinnan jälkeen katsottiin järkeväksi toteuttaa ainakin tässä kohtaa nauhoitukset ilman naislaulajaa.

Tulevan levyn kappaleet poikkeavat aikaisemmasta -tuotannosta jonkin verran. Ollaan kaikki puuhasteltu 10 vuoden aikana paljon kaikenlaista, osa musiikin parissa ja osa muiden hommien, ja mielestäni tuo tauko on tehnyt sen, että bändi kuulostaa ’aikuisemmalta’. Myös oman mausteensa levylle tuo se, että nyt kappaleita on oikeasti ehditty sulattelemaan ja työstämään meta-tasolla sen verran pitkälle, että itse studio tuntuu tässä vaiheessa jälkituotannolta.

Julkaisuajankohtaa tai julkaisijaa levylle ei vielä ole tiedossa, mutta mahdollisten yhteistyökumppaneiden kanssa neuvotellaan parasta aikaa. Pyrimme tiedottamaan leiristä aktiivisesti somessa, joten otahan meidät seurantaan, niin pysyt ajantasalla!”

Instagram: @depressedmodeofficial

Facebook: https://m.facebook.com/depressedmodedoom/

Kommentoi julkaisua