Depth Beyond One`s – Red Lines Re-Entwined

Progemetallia Oulusta on nyt tarjolla -nimisen bändin toimesta. Arvostelussa oleva levy on alun perin julkaistu 2009, mutta siitä tehtiin 2011 remix-versio, jota nyt tässä ihmetellään.

En ole itse kuullut alkuperäistä julkaisua, joten joudun arvostelemaan tämän omakustanteen omanaan. Varsin hämmentävän teoksen ovat kaverit tehneet: biiseissä on kunnon ”halluilua”, nykiviä rumpuja, matalaa korinaa, puhdasta laulua ja perinteistä heavy metallia. ”Red Lines Re-Entwined” -levy kestää melkein tunnin ja sama linja jatkuu alusta loppuun.

Kaoottiset kappaleet seuraavat toinen toisiaan, ja hämmennys kasvaa niiden myötä. On kuin kappaleet olisi koottu usean eri bändin biiseistä ja niihin miksattu nykivä, epätahtinen rummutus. Rummut todellakin tulevat jotenkin niin äärettömän ärsyttävästi, että koko levyn läpi kuunteleminen oli tuskaa. Rauhallisten fiilistelyjen taustalle on pitänyt laittaa outoja rumpujen välilyöntejä, jotka saavat pulssin hakkaamaan väärään tahtiin. Tuotanto on ihan laadukasta, joskin vokalistin puhtaat osuudet tulevat turhan ponnettomasti. Tiukemmissa kohdissa vokaalit toimivat todella hyvin.

Kappaleissa on läpi levyn hyviä kohtia, mutta ne katoavat progressiivisuuden tuulien puhaltaessa. ”Black Years” -biisi toimii kokonaisuutena parhaiten, joskin sekin sisältää muutamia ”wtf”-kohtia. Itse en ole pahemmin tämän tyyliseen musiikkiin perehtynyt, mutta olis kyllä kiinnostavaa kuulla alkuperäinen versio levystä.

4/10

Kappalelista:
01. Wraith
02. Hatred Rising
03. Fig Leaves
04. Mortuus Inventus
05. Red Lines Entwine
06. Last Hope
07. Black Years
08. Poverty
09. Under the Shadow of the Tree
10. The Breathing Space

http://www.myspace.com/dboband

Kirjoittanut: Janne Partanen

Kommentoi julkaisua