Derek Sherinian ja Roy Marchbank rokkaavat Pohjanmaan poikien G5-videolla

Kirjoittanut Niko Kuusela - 21.1.2021
(c) Matti Hautalahti

Derek Sherinian on yhdysvaltalainen kosketinsoittaja, joka tunnetaan parhaiten yhtyeistä Kiss, Alice Cooper, Billy Idol, Yngwie Malmsteen, Dream Theater, Black Country Communion, Black Label Society ja Sons of Apollo. Hän on julkaissut seitsemän sooloalbumia ja perustanut yhtyeen nimeltä Planet X ja oittaa myös vierailevana artistina tulevalla Whitesnake-albumilla ”The Blues Album” MMXXI.

Roy Marchbank on skotlantilainen kitaristi, maailmankuulu multigenre-säveltäjä ja fuusiomusiikin edelläkävijä. Hän on hämmästyttävä virtuoosi, jolla on ainutlaatuinen pikkaus- ja Hybrid Sarod -tekniikka. Roy on julkaissut useita soololevyjä ja äänittänyt tai soittanut mm. Atma Anur, Dweezil Zappa, Stu Hamm ja Tony Franklinin kanssa. Ehdottomasti tutustumisen arvoinen muusikko.

”Eiköhän soiteta jotain kameralle ja laiteta se sitten YouTubeen” oli vaasalaisen Jukka Turusen alkuperäinen ajatus vuonna 2016. Toni Jokinen oli heti ideassa mukana ja siitä sarjan tekeminen lähti. Jukka teki rock-henkisen taustamusiikin, johon molemmat soittivat rytmikitarat ja soolot. Projektin työnimi Rock ’n’ Roll Goodies eli niin sanottu G-sarja jäi elämään. Ensimmäinen eli G1-video oli Jukan ja Tonin soittoa videolle. Lisäksi Esa Fors soitti koskettimia ja Ari Katajamäki bassoa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

G1-videon jälkeen Jukka alkoi kehittää ideaa G2-videoon, johon mukaan otettiin rumpali, basisti ja kolmas soolosoittaja Jukan ja Tonin lisäksi. Esa Fors lupautui kolmanneksi soolosoittajaksi ja basisti Ari Katajamäki ja rumpali Ville Karhukin innostuivat videoajatuksesta ja näin kokoonpano täsmentyi. Ideana oli, että jokainen kuvasi ja äänitti oman soitto-osuutensa tahollaan käytettävissään olevilla laitteilla, mutta soiton piti olla live-veto kameralle. ”Kun on vetänyt kymmeniä ja taas kymmeniä vetoja kameroille ja aina tulee joku pieni virhe jossain, alkaa pälli revetä ja Törnävän hullujenhuone kutsua”, rumpali Ville Karhu kommentoi videon tekoa.
Jukan ja Tonin haaveena oli ollut jo pitkään kehitellä kansainvälinen ”Mega Jam”, Octavision – Three Lives tyyliin, jossa on mukana useita taitavia instrumentin soittajia.

G2 jälkeen Toni innostui säveltämään G3-tuotantoa. Entiseen kokoonpanoon tulivat mukaan vielä Janne Karhunen, Christian Pulkkinen ja Iisak Latvala. Tonin sävellyskynä tuotti myös G4-tuotannon, johon saatiin mukaan Jukan yhteyksien avulla muutama ulkomaalainen artisti: Jimmy Konsta Kreikasta ja Roy Marchbank Skotlannista. Lisäksi he saivat Seinäjokisen kiipparivelhon Juha Mäenpään soittamaan kosketinsoolon.

Viimeisin tuotanto, juuri julkaistu G5 on niin ikään Tonin säveltämä. Tähän on saatu Roy Marchbankin lisäksi vielä lisävahvistus Yhdysvalloista, kun Derek Sherinian otti Toniin yhteyttä ja tarjoutui soittamaan soolon G5-projektiin. Derek soitti samalla kaikki kosketinsoitinosuudet kappaleeseen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Musiikki on progressiivista metallimusiikkisävytteistä instrumentaalimusiikkia, joka sisältää kitara- ja kosketinsooloja. Myös tulevilla G-sarjan videoilla tulee olemaan vierailevia artisteja Suomesta sekä ulkomailta.
Musiikin miksaus ja masterointi teetetään ammattilaisilla ja Jukka koostaa videot yhteen sekä julkaisee lopullisen version videosta.

Rytmiryhmä koostuu Vaasan ja Seinäjoen alueen muusikoista, joka on pysynyt samana G2- videosta eteenpäin.
Ville Karhu: rummut, Ari Katajamäki: basso, Jukka Turunen: kitara, Toni Jokinen: kitara

Vierailevat artistit G5-videolla ovat:
– Derek Sherinian
– Roy Marchbank
– Sami Asp; Wingdom, levyttänyt mm. Virgil Donati, Derek Sherinian, Brett Carsed -kanssa
– Janne Karhunen
– Juha Mäenpää; The Dark element (Live)
– Jarkko Lahti

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy