Devastracktor – Warhorsepowers And A Megaton Of Balls

Mikä ihme näitä turkulaisia oikein vaivaa, kun joka toinen bändi tuntuu jämähtäneen jonnekin 80-luvun syövereihin? Katsoessa Devastracktorin debyyttialbumin kansikuvaa sekä titteliä ”Warhorsepowers And A Megaton Of Balls” ei ollut kovin vaikea arvata mille linjalle tälläkin kertaa lähdetään.

No, vittuilut sikseen sillä Turku on hieno kaupunki, kunhan siellä ei tarvitse koskaan käydä, mutta ennen kaikkea loistavia yhtyeitä sieltä tulee yksi toisensa jälkeen, eikä Devastracktor tee tässä tapauksessa poikkeusta. Yhtye suoltaa debyytillään toinen toistaan väkevämpiä ralleja, mistä ei tarttuvuutta puutu. Devastracktor ei kuitenkaan lähesty omia muistelojaan ihan perinteisellä saksalaisella thrash-poljennolla vaan yhtye hakeutuu pikemminkin perinteiselle Suomi-osastolle, tuoden mieleen kotimaamme legendat, kuten Stone, Airdash sekä A.R.G.

Hiukan huumoria lyriikoissa, riittävästi aggressiota ja ennen kaikkea iskeviä kertosäe-huudatuksia viljelevä ”Warhorsepowers And a Megaton Of Balls” on kokonaisuutena hyvinkin toimiva levytys. Ei se omaperäisyydellä juhli, mutta kaikesta näkee sen, ettei se tässä ollut tarkoituskaan. Vaan nyt isketään takatukkien, stretchfarkkujen, lenkkareiden ja farkkuliivien voimalla sinne asian syvimpään ytimeen, mistä kaikki aikoinaan on lähtenyt.

Speed- ja thrash-metallin parhaita puolia mukavasti yhdistelevä ”Warhorsepowers And A Megaton Of Balls” sisältää muutaman jo ihan klassikoksi yltävän kappaleen, joista parhaimpina esimerkkeinä voisi mainita levyn alkuvaiheessa kuultavat ”Devastracktor Battallion”, ”No Stories To Tell” sekä levyn päätösraidan ”Poser Disposer”. Mitään rimanalituksia levyltä ei löydy, mutta hiukan sen kappaleiden lievä tasapaksuisuus kuitenkin verottaa pisteitä ihan maksimaalisesta täydellisyydestä erinomaisuuteen.

Sille nuoremmalle sukupolvelle, joka ei kasvanut Stone ”No Anaesthesian” tai Metallican ”Kill ’Em Allin” aikana vielä metallin parissa, vie Devastracktor oivaltavasti debyytillään teidät tähän aikakauteen. Ja kyllä tämän vanhemmillekin thrash/speed-puristeille luulisi kelpaavan, jos ei muuten niin ainakin eräänlaisena aikamatkana niihin vanhoihin hyviin aikoihin.

8/10

Kappalelista:
1. Strike Force 2099
2. Megasonic Boom
3. Devastracktor Battalion
4. No Stories To Tell
5. Bring Upon The Fire
6. Brutallian
7. I.D.G.A.S.
8. Interlude
9. Poser Disposer

http://www.myspace.com/devastracktor

Kirjoittanut Riku Mäkinen