Devenial Verdict – The Unborn God

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 21.4.2012

Devenial Verdict tarjoaa arvosteluun bändin kolmatta demoa, joka kantaa nimeä ”The Unborn God”. Grindcoren katkuista death metallia olisi nyt luvassa. Ainakin demolla on harvinaisen komea kansi.

Devenial Verdict louhii varsin uskottavan kuuloista death metallia, jossa on kaikuja jenkkideath metallista. Varsinkin itselleni tulee Deicide mieleen bändin soitannasta, mikä ei ole ollenkaan huono asia. Kesken tiukan death metal -louhinnan nostetaan nopeutta reippaasti ja pyrähdyksen jälkeen palataan takaisin kuolemaan. Tuotanto on ihan ok, joskin pellit lyövät hiukan suttuisesti. Rummut kumisevat muuten varsin hyvin. Komppikitarat ovat mielestäni myös liian hiljaisella, sillä matalalla korinalla tuleva laulu meinaa peittää riffit alleen. Soolokitara on onneksi tarpeeksi kovalla, ja välimelodiat kuuluvat hyvin. Vokalisointi on äkäistä ja toimii hyvin.

Joulukalenteri

Kaaoszinen joulukalenteri 2022 →

”The Unborn God” on kasattu varsin ovelasti, ja biisit jatkuvat lähes suoraan toisen loputtua. Niinpä biisien erottamiseen menee oma aikansa. Soitto on sopivan tiukkaa ja riffittely on välillä varsin menevää. Nopeammalla tempolla vedetyt kohdat toimivat hyvin ja saavat pään heilumaan hyväksyvästi.

Jokin viimeinen niitti jää kumminkin puutumaan. Vaikka kuuntelin demon useampaan kertaan läpi, en päässyt oikein sinuksi sen kanssa. Varmaan johtuu siitä, että vertaan bändin tuotantoa liian paljon Deiciceen ja Cannibal Corpseen, joita tulee vapaa-ajalla kuunneltua paljon. Tämähän ei ole sinänsä reilu,a koska Devenial Verdict on reippaasti nuorempi bändi ja vasta aloittelemassa uraansa. No, kumminkin ”The Unborn God” sisältää varsin menevää death metallia, joka varmasti toimii livenä äärettömän hyvin.

7/10

Kappalelista:
01. The Unborn God Part I – Credo In Unum Deo
02. Soul Contagion
03. Distance
04. The Unborn God Part II – In Absentia

http://www.mikseri.net/artists/?id=141899

Kirjoittanut: Janne Partanen