Deviant Tactics – Horizon Went Black

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 8.9.2013

Vuonna 2005 alkunsa saanut tamperelainen teknistä death metallia vyöryttävä Deviant Tactics julkaisi ”The Horizon Went Black”-nimeä kantavan debyyttialbuminsa elokuun loppupuolella. Musiikillisesti liikutaan melko lailla samoissa vesissä kuin vaikkapa Born of Osiris tai Circle of Contempt ja tamperelaisten debyytti osoittautuukin melko onnistuneeksi pelinavaukseksi, vaikkei se mitään maailmaa mullistavaa varsinaisesti tarjoilekaan.

Albumin käyntiin pyöräyttävä ”Numbered Victims” aloittaa homman rytinällä antaen samalla melko hyvän yleiskuvan siitä mitä tuleman pitää, eli paljon semmoista modernia rytmikikkailua ja nytkyttelyä on tarjolla. Bändi osoittaa olevansa teknisesti taitavaa sakkia, mutta kappaleet sekoittuvat helposti harmaaksi massaksi ja kun tällaista musiikkia on nykyään tarjolla joka tuutista, niin tasapaksummalla kappalemateriaalilla jää helposti isompien jalkoihin. Siellä täällä viljellyt koskettimet tuovat onneksi kaivattua vaihtelua välillä hieman tukalaksi käyvään runnomiseen ja puhtaat laulut piristävät, vaikka eivät teknisesti mitään ihan huippuluokkaa olekaan. Henkilökohtaisiin suosikkeihin nousevat komeaa melodista riffittelyä sisältävä ”Where They’ve Bled, I Will Stand”, tarttuvalla kertosäkeellä kuorrutettu ”Every Song Is A Story About Death” ja albumin päättävä kompakti ”Chemical Lullaby”, joka on piristävää vaihtelua perinteiselle loppuun tungettavalle pisimmälle kappaleelle.

”The Horizon Went Black” toimii allekirjoittaneelle vielä ainakin toistaiseksi paremmin yksittäisinä biiseinä, kuin putkeen kuunneltuna. Deviant Tacticsin jälki on teknisesti ensiluokkaista, mutta sekaan eksyneet hieman geneerisemmät kappaleet sulkevat vielä toistaiseksi ovet aivan sinne mestaruussarjaan. Debyytiksi kuitenkin varsin mallikas suoritus ja potentiaali paistaa kyllä poppoosta läpi. Mielenkiinnolla jatkoa odotellen…

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

7/10

Kappalelista:
1. Numbered Victims
2. Dirty Obscene Sunrise
3. Human Re-Forged
4. Where They`ve Bled, I Will Stand
5. Let It Burn
6. Every Song Is A Story About Death
7. Hollow Eyes
8. The Horizon Went Black
9. None
10. Chemical Lullaby

https://www.facebook.com/devianttactics

Kirjoittanut: Lassi Hinttala

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeenMainos päättyy