Devil Creations – Demo 2013

Devil Creations Demo 2013Yhden miehen kunnianhimoisia studioprojekteja ei ole ikinä liikaa. Kemistä kantautuva perustuu pääasiallisesti Johnny Hornanvasaran maaniselle kitaroinnille, näyttäen kaikenlaisia kikkoja ja oivalluksia. Tämä demo ja projekti ovat verrattain tuoreita, mutta kyseinen herrasmies on vaikuttanut mm. Ruinside-yhtyeessä. Onko tässä uusi Steve Vai, tai joku muu nimekäs tiluttajakeisari?

Distortion” avautuu groovaavalla rumpukompilla, whammy bar-efektileikeillä ja rouheilla voimasoinnuilla. Eeppisiä avaruustiluja, tappingosuuksia, rouheita riffejä ja muita kitarasankarikliseitä kuunnellessa tulee ajoittain hyviä viboja pintaan. ”NFC” on nopeampi ja rässipitoisempi, pienimuotoinen meininkiviisu, jossa myös basso saa jalansijaa. Demon päättävä ”Under The Shield” tarjoilee melodioita, tunnelmanluontia ja lisää eeppisyyttä, sekä yllättäen whammy bareja ja erilaisia efektejä! Vokaaleja ei tästä löytynyt, koska nyt annetaan soittimien puhua!

Fiilistelypuoli on ehdottomasti hallussa, sekä genrerajattomuus on suorastaan ihailtavaa, tuoden ihailtavaa erilaisuutta kappaleisiin. Paketti on oikein maittava, mutta jää vähän tyhjäksi ja keskeneräisen oloiseksi. Instrumentaalikappaleet tarvitsevat paljon enemmän, kun vokaalit eivät ole täyttämässä tyhjää tilaa. Osaamista löytyy ja on ihailtavaa löytää samanlaista groovea jokaisesta soittimesta, mikä on tietenkin peräisin samasta pääkopasta. Soittimet ovat hyvin balanssissa ja hallussa, respect.
Täyspitkänä tämä toimisi ehdottomasti, jos jostain saataisiin lisää maukkautta ja erilaisuutta. Johnny Hornanvasara saa nyt hatunnoston tunnelmallisuudestaan. Devil Creations toivottavasti näyttää, kuinka pitkälle kitarataivas yltää. Kuunnelkaa ja tukekaa!

7/10

Kappalelista:

  1. Distortion
  2. NFC
  3. Under The Shield

http://www.johnfoe.com/devilcreations/

http://www.metal-archives.com/artists/Johnny_Kyl%C3%A4tie/33347

Kirjoittanut: Kristian Kankare

Kommentoi julkaisua