Devil’s Train – Devil’s Train

Devil’s Train on bändinä varsin tuore, mutta sen jäsenillä on kokemusta jo pitkältä ajalta. Yhtyeen pääjehuna häärii R.D. Liapakis, joka on joillekin varmasti tuttu -yhtyeestä. Vielä tunnetumpia ovat kuitenkin basson varresta löytyvä Jari Kainulainen (Symfonia, ex-, ex-Evergrey) sekä rumpupallilta löytyvä Jörg Michael (ex-Rage, ex-Stratovarius, ex-Axel Rudi Pell jne.). Jäsenten soittohistorian perusteella odotinkin levyltä löytyvän perinteistä power metallia, mutta Devil’s Train esittikin erittäin pätevää heavy/hard rockia.

Avauskappale ”Fire And Water” on hyvin etenevä, perinteinen hard rock-ralli. Seuraavana tuleva nimikkokappale ”Devil’s Train” onkin jo sitten astetta kovempaa tavaraa – vokalisti R.D. Liapakis kuulostaa hetkittäin hieman Bruce Dickinsonin ja David Coverdalen risteytykseltä. Myöskin yhtyeen tuntemattomin jäsen, kitaristi Lakis Ragazas osoittaa olevansa mies paikallaan. Kitarointi on erittäin hyvätasoista ja sitä on todellakin ilo kuunnella – levyltä löytyy erittäin kovia riffejä ja hienoja sooloja.

Levyltä kuulee oikeastaan joka kohdasta, että nyt on kyseessä todella ammattimainen ryhmä – niin soitto, sävellys kuin tuotantopuolikin toimii. Yhtyeeltä taittuu hienosti niin nopeammat rock-palat, kuin myös hieman hitaampitempoisetkin kappaleet, ja löytyypä tältäkin levyltä yksi lainakappale, nimittäin The Guess Whon ”American Woman”. Selkeästi alkuperäistä raskaampi versio toimii sekin varsin moitteettomasti, vaikkei kuitenkaan yllä aivan originaalin tasolle. Ehdottomasti kiekon parhaimmistoon kuuluvat kappaleet, kuten ”Devil’s Train”, ”Roll The Dice” ja ”Yellow Blaze”. Ei sovi myöskään unohtaa hieman hitaampaa, mutta sitäkin jykevämpää ”The Answers” -kappaletta.

Yhtyeen pääjehu Liapakis on sanonut valinneensa soittajat tarkoituksella power metal -yhtyeistä saadakseen lopputuloksen kuulostamaan mahdollisen dynaamiselta ja tässä hän on kyllä onnistunut erinomaisesti. Hyvätasoista heavy/hard rockia on jo tänäkin vuonna ehtinyt tulla jo paljonkin, mutta Devil’s Trainin debyytti tulee kyllä olemaan yksi tämän vuoden kovimmista levyistä tässä genressä. Kun yhdistetään yhtyeet Bad Company, Badlands ja Whitesnaken alkupään tuotanto ja lisätään keitokseen hieman lisää metallista raskautta, saadaan Devil’s Train. Ehdottomasti katsastamisen arvoinen yhtye kaikille yllämainittujen yhtyeiden ystäville.

8/10

Kappalelista:

1.Fire And Water
2.Devil’s Train
3.Roll The Dice
4.To The Ground
5.Forever
6.Sweet Devil’s Kiss
7.Find New Love
8.Room 66/64
9.Coming Home
10.Yellow Blaze
11.The Answers
12.American Woman

http://www.devilstrain.com/home.php

Kirjoittanut: Juha Attola

Kommentoi julkaisua