Devil’s Train – II

Devil’s Trainin debyyttialbumi oli ilmestyessään pirteä yllätys, joten mielenkiinnolla otin kuunteluun myös tämän yhtyeen toisen albumin. Bändistä löytyy joukko asiansa osaavia muusikoita, jotka eivät todellakaan ole ensimmäistä kertaa levytyspuuhissa, joten ainakin ammattitaitoa pitäisi olla riittämiin.

Albumin avaa kappale ”Down On You”, joka edustaa puhtoista hard rockia etelän rockin elementeillä maustettuna. Kappale on rokkaava, joskaan ei aivan sieltä omaperäisimmästä päästä. ”Hollywood Girl” jatkaa samoilla linjoilla: hyvää peruspoljentaa, mutta valitettavasti tällaista materiaalia on vuosien saatossa tehnyt jo niin moni yhtye, ettei tämä oikein jaksa sytyttää.

Jotenkin tästä levystä jää sellainen maku, että yhtye on vain yrittänyt pelata varman päälle ja tehnyt albumillisen takuuvarmaa perus- hard rockia. Tästä puuttuu kaikki ne elementit, jotka tekivät yhtyeen edellisestä albumista niinkin kovatasoisen. Tästä puuttuu kaikki yllätykset ja muutenkin tässä on hieman liian lepsu meininki. 90-luvulla Jenkkilässä tehtiin paljonkin tämäntyylistä musiikkia, jossa yhdisteltiin hard rockia, southern rockia ja bluesia, ja täytyy sanoa, että siltä aikakaudelta löytyy reippain määrin kovempitasoisia teoksia. Devil’s Trainin ”biker rock” ei vain oikein ota iskeäkseen. Kyllähän tätä kuuntelee, muttei tämä oikein suurempia tunteita jaksa herätellä.

Albumilta löytyy kaksi lainakappaletta, joista ensimmäinen on aivan yhtä yllätyksetön kuin itse albumikin, nimittäin Steppenwolf-klassikko ”Born To Be Wild”. Hyvä kappale sinällään, mutta olisi kai sitä voinut jonkin muunkin kappaleen levyttää. Onneksi sentään toinen lainakappaleista onnistuu hieman paremmin, nimittäin Led Zeppelin -kappale ”Immigrant Song”, josta kyllä löytyy hienosti potkua.

6/10

Kappalelista:

1.Down On You
2.Hollywood Girl
3.Gimme Love
4.Mr. Jones
5.Can You Feel
6.Rock Forever
7.Let’s Shake It
8.Girl Like You
9.Born To Be Wild
10.You And Me
11.Thunderstorm
12.Suffocated
13.Immigrant Song

http://www.devilstrain.com/home.PHP

Kirjoittanut: Juha Attola

Kommentoi julkaisua