The Other – The Devil’s You Know

Horror punk on siinä mielessä vaikea musiikkityyli, että jo ensimmäinen horror punkia soittanut yhtye pisti riman niin korkealle, ettei sitä ole tänäkään päivänä kukaan ylittänyt – tuo yhtye oli tietenkin Misfits. Horror punk -nimikkeen alta on vuosien varrella löytynyt jos jonkinlaista heittotukka- ja maskinaama -möykkääjää, osa hyviä ja osa taas ei niinkään hyviä. Saksalainen The Other on omasta mielestäni ollut aina ns. ”parempaa keskisarjaa”, tarkoittaen sitä että joka albumilta on kyllä löytynyt omat hetkensä, mutta kokonaisuuksina ne eivät ole kovinkaan mieleen jääviä olleet. Nyt yhtye tulee taas, uusimman ”The Devil’s You Know” -albumin myötä.

Levy lähtee käyntiin albumin mukaan nimetyllä introlla, jonka jälkeen soiva ”My Home Is My Casket” on erittäin pirteän kuuloista poljentoa. Kyllähän tässä täyttyy kaikki Misfitsin genrelle luodut odotukset. Meno jatkuu kappaleessa ”Take You Down”, jossa lisätään hieman vauhtia. ”Skeletons In The Closet” onkin jo sitten hieman psychobillyn suuntaan pyrkivä kappale, pääpainon ollessa kuitenkin edelleen punk rockissa.

Viimeistään viidennen kappaleen, ”Fright Night”, kohdalla alkaa selvitä että nyt tämä yhtye on ottanut sen ison askeleen pois keskisarjasta, suunnaten suoraan oman genrensä kärkisijoille. ”The Devil’s You Know” on pitkään aikaan yksi pirteimmistä horror punk-albumeista. Itseäni harmitti suunnattomasti kun Blitzkid-yhtye päätti panna urallensa päätöksen, mutta tämän albumin myötä The Other näyttää olevansa valmis ottamaan heidän paikkansa genren ”kakkosyhtyeenä”. Levyltä löytyy niin raskaampaa kitarointia, kuin myös puhdasta rockabilly meininkiäkin. Kun tämä kaikki lisätään erittäin hyvin rullaavaan punk rockiin, ei paketista yksinkertaisesti voi olla pitämättä – löytyy tarttuvia melodioita ja kertosäkeitä enemmän kuin omiin tarpeisiin. Näin hyvältä ei ole mikään horror punk-levy kuulostanut sitten Blitzkidin ”Apparitional” albumin. Misfitsiähän tähän ei mukaan lasketa, koska he ovat aivan omassa sarjassaan.

Kappaleet kuten ”Fright Night”, ”In My Veins” ja ”Where Is Your Saviour Now” nostavat muutenkin hyvän levyn tasoa entuudestaan. Kyllä näiden tahtiin kelpaa rokkailla, ja mikäli pidät yhtyeistä kuten Blitzkid, Calabrese tai miksei vaikkapa Volbeat, niin suosittelen katsastamaan tämän saksalaisretkueen uusimman tuotoksen.

8/10

Kappalelista:

1.The Devil’s You Know
2.My Home Is My Casket
3.Take You Down
4.Skeletons In The Closet
5.Fright Night
6.Puppet On A String
7.In My Veins
8.Nice Day For A Funeral
9.Nightmare On Halloween
10.The Phantom Of The Opera
11.Fire From Outer Space
12.Where Is Your Saviour Now
13.Hell Is A Place On Earth
14.In The Shadows
15.Ewigkeit

http://www.theother.de/

Kirjoittanut: Juha Attola

Kommentoi julkaisua