Kuva: Samuel Järvinen

Devin Townsend kertoo musiikkiteollisuuden keskittyneen validoimaan hänen lahjakkuuttaan musiikin tekemisen sijaan

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 28.8.2023

Kanadalainen metallitaikuri Devin Townsend on kertonut tuoreessa haastattelussa pettymyksestään musiikkiteollisuuteen sinä aikana, kun hän työskenteli Steve Vain kanssa.

Monsters, Madness and Magic -podcastissa Townsend sanoi, että hänestä tuntui, että ala oli enemmän kiinnostunut hänen lahjakkuutensa vahvistamisesta sen sijaan, että se olisi halunnut auttaa häntä tekemään musiikkia.

”Muistan, että työskennellessäni Steve Vain kanssa olin siinä vaiheessa niin pettynyt musiikkiteollisuuteen. Tuntui, että kyse oli vain validoinnista. Tyyliin: ’Osaatko soittaa tämän? Osaatko soittaa tuon?’ Kyse ei ollut musiikin luomisesta. Kyse oli itsensä todistelemisesta”, Townsend muistelee.

Hän kuitenkin haluaa myös muistuttaa, että asialla ei ollut mitään tekemistä Vain kanssa, ja että hän on hyvin kiitollinen kitaristin antamasta mahdollisuudesta.

”Sillä kaikella oli hyvin vähän tekemistä Steven kanssa. Hän tarjosi minulle uskomattoman tilaisuuden, joka muutti elämäni, ja oli asettanut minut tähän tilanteeseen, jossa puhumme tänään. Joten ennen kuin vastaan tarkemmin, on tärkeää, että se on sanottu.”

Myöhemmin haastattelussa Townsend lisäsi, että kokemus Vain kanssa johti hänet ottamaan oman uransa hallintaansa ja auttoi häntä julkaisemaan musiikkia omilla ehdoillaan.

”Se ei välttämättä ole huono asia pitkällä aikavälillä. Itse asiassa luulen, että se toimi edukseni, koska sain tuon idealismin pois tieltäni tarpeeksi nopeasti, joten kun aloin myöhemmin jäsentämään työtäni ja omia luovia pyrkimyksiäni, se oli vailla sitä idealismia, ja suhteeni musiikkiin oli yleensä hieman suoraviivaisempi. En ole enää kiinnostunut validoinnista. Olen vain kiinnostunut luomaan musiikkia, jota rakastan ja josta uskon muidenkin ihmisten rakastavan.”

Luetuimmat

Uusimmat