Diablo Blvd.

Diablo BLVD 2014Belgialainen raskasta rockia ja metallia yhdistelevä Diablo Blvd. kiinnitettiin Nuclear Blastin talliin viime vuoden lokakuussa ja tämän yhteistyön tuloksena yhtye julkaisee uusimman ”Follow The Deadlights” -nimisen albuminsa Euroopan laajuisesti tammikuun 23. päivä. Kaaoszine tavoitti sähköpostin kautta julkaisun tiimoilta yhtyeen kitaristin Andries Beckerssin ja kyseli mieheltä hieman yhtyeen uudesta albumista sekä bändin odotuksista yhteistyöstä Nuclear Blastin kanssa. Voit lukea yhtyeen haastattelun tästä:

Terve. Kuinkas vuosi on lähtenyt käyntiin?

Andries Beckers: Tähän asti se on lähtenyt aivan hyvin käyntiin. Aloitimme kiertueen noin viikko sitten Epican sekä Dragonforcen kanssa ja aina, kun meillä on tässä taukoa jossain välissä, olemme tehneet haastatteluita. Kiirettä on siis pitänyt.

Teiltä tosiaan on tulossa uusi albumi ”Follow The Deadlights” 23. päivä tammikuuta Nuclear Blastin toimesta. Voisitko näin aluksi hieman kertoa meille yhteistyöstä Nuclear Blastin kanssa. Kuinka päädyitte yhteistyöhön heidän kanssaan ja miten homma on tähän asti sujunut?

Andries Beckers: Ennen kuin aloimme nauhoittaa tätä uusinta albumiamme me tiesimme, että olisi vihdoin aika alkaa tehdä enemmän keikkoja ja keskittyä tähän yhtyeeseen 100%:sti. Etsimme sopivaa levy-yhtiötä, joka mahdollistaisi sen meille ja Nuclear Blast tuntui parhaimmalta vaihtoehdolta heti alusta alkaen. Saimme paljon oikeasti järkeviä tarjouksia, mutta tiesimme jotenkin alusta asti haluavamme juuri Nuclear Blastille julkaisemaan albumimme. Nuclear Blast tietenkin odottaa meiltä paljon tämän albumin suhteen ja olemme valmiita tekemään kovasti töitä, että levy-yhtiö olisi meidän panokseemme tyytyväinen. Tähän asti kaikki on kuitenkin sujunut loistavasti, enkä usko kummankaan osapuolen olevan pahoillaan tästä (naurua).

Tämä levy on teille järjestyksessään kolmas. Miten näkisit yhtyeen kehittyneen vuosien saatossa? Miten tämä albumi mielestäsi eroaa aikaisemmista albumeistanne?

Diablo BLVD Follow The Deadlights 2014Andries Beckers: Ensimmäinen albumimme ”The Greater God” oli hieman enemmän orientoitunut vanhempaan rock -musiikkiin. Toinen albumimme ”Builders Of Empires” oli jo askel hieman metallisempaan ilmaisuun ja tämä kolmas albumi ”Follow The Deadlights” on oikeastaan yhdistelmä kumpaakin. Omasta mielestäni suurin eroavaisuus tällä albumilla kahteen ensimmäiseen on se, että teimme oikeasti kaikki asiat paremmin ja huolellisemmin kuin aikaisemmin. Älä käsitä tätä väärin, pidän kyllä myös kahdesta ensimmäisestä levystämme, mutta jotenkin tällä albumilla kappaleet vain tuntuvat paremmilta ja yhtye on jotenkin yhtenäisempi kuin koskaan.

Yksi syy, joka on tähän varmasti johtanut on se, että minulla on nykyään kotona studio, jossa työstän kappaleita. Saan siis paljon enemmän asioita aikaiseksi ja pystyn kokeilemaan enemmän erilaisia juttuja kuin aikaisemmin. Lisäksi ”Follow The Deadlights” albumin laulut ovat paremmat kuin meillä aikaisemmin, koska me todella saimme demoja tehdessä jo hioa niistä mahdollisimman hyvät.

Millaisia aiheita albumin kappaleet käsittelevät? Mistä yleensä saatte ideoita yhtyeen kappaleisiin?

Andries Beckers: Yleensä kappaleissamme on paljon vastakkainasetteluita, kuten esimerkiksi mies vs nainen tai hyvä vs paha. Kaikki tämä oikeastaan määrittelee sen millaisia me olemme kukin ihmisinä. Myös albumin kansitaiteeseen on pyritty kuvailemaan tämä mahdollisimman hyvin kahden leijonan avulla.

Albumilta on jo julkaistu aika paljon kappaleita mm. Youtubessa. Millaista palautetta te tähän asti olette uusista kappaleista saaneet?

Andries Beckers: Pidän meitä vielä varsin tuntemattomana yhtyeenä, enkä usko tämän albumin vielä nostavan meitä mitenkään koko maailman tietouteen. Tähän asti saamamme palaute kappaleista on ollut todella positiivista ollessamme kiertueella, mutta verkossa, kuten tapana on, kommentit ovat olleet niin positiivisia kuin myös negatiivisia. Pääasiahan tässä tietenkin muusikkona on herättää mielipiteitä ja siinä ollaan mielestäni onnistuttu (naurua).

Suomalaisille rockin / metallin ystäville . on vielä varsin tuntematon nimi. Miten itse kuvailisit bändiä siitä tietämättömälle?

Andries Beckers: Me olemme oikeastaan yhdistelmä raskasta rockia ja metallia, mutta luokittelisin silti meidät mielummin raskaan rockin puolelle. Jos raskas rock on mieleesi, pitäisi meidät myös katsastaa!

Jos te pääsisitte tämän albumin tiimoilta pitkälle maailmankiertueelle, jolle saisitte valita mukaanne kolme yhtyettä, kenet te sinne ottaisitte ja miksi?

Andries Beckers: Ottaisimme mukaan ainakin Black Sabbathin, koska se nyt vain on maailman paras yhtye. Sitten toisena varmaan Metallican, koska he ovat toimineet meille suurena musiikillisena vaikuttajana ja viimeisenä varmaan Volbeatin, koska he ovat mukavia tyyppejä ja osaavat laittaa kunnon bileet pystyyn!

Musiikin digitaalinen lataaminen on kasvanut valtavasti ja musiikki tuntuu olevan saatavilla nykyään paikasta ja ajasta riippumatta kokoajan esimerkiksi Spotifyn kautta. Kuinka itse kuuntelet musiikkia ja löydät uusia yhtyeitä?

Andries Beckers: Itselleni tärkeimmät varmaan ovat edelleen levyjen ostaminen sekä Spotify. En ole koskaan ollut iTunesin fani, enkä sitä oikeastaan käytä koskaan. Löydän yhtyeitä usein Spotifyn kautta, mutta myös fanimme keiden kanssa juttelen usein suosittelevat minulle uusia yhtyeitä, joita sitten katsastan vaikkapa YouTuben kautta. Löydän paljon musiikkia myös sitä kautta.

Muistatko edelleen ajan jolloin ostit ensimmäisen vinyylisi? Mikä se oli?

Andries Beckers: (Naurua) Se oli varmaan joku Hit Connection 90 tai vastaava kokoelma, josta löytyi Lambadaa, Phil Collinsia, Sinead O Connoria sun muita sen ajan tähtiä. Rockin puolelta ensimmäinen ostettu levyni oli varmaan Guns n‘ Rosesin joku albumi.

Rockin ja metallin fanien keskuudessa on ollut paljon keskustelua siitä mitä rockille ja metallille käy, kun nämä ns. valtavat yhtyeet joskus lopettavat uransa. Miten itse luulet siinä käyvän? Tuleeko tulevaisuudessa vielä stadioneita täyteen vetäviä yhtyeitä vai onko sen aika ohi?

Andries Beckers: Uskon ja toivon, että niin käy. Onhan tälläkin hetkellä jollain suurilla festareilla pääesiintyjinä mm. Slipknot sekä Volbeat ja hyvin niillä tuntuu menevän ja ihmisiä olevan paljon. En kuitenkaan ole varma vetävätkö nuokaan bändit koskaan suuria stadioneita täyteen, koska ihmiset ovat nykyään niin kärsimättömiä ja tuollaisen statuksen kasvattaminen vaatii monien vuosien työn. Olen itse syntynyt siihen välimaastoon, että ihailen vanhoja jättiläisiä mutta pidän paljon myös uusista yhtyeistä.

Belgia ei ole kovinkaan tunnettu maa rockin / metallin kartalla. Kerrohan meille muutama yhtye maastanne, jotka lukijoiden tulisi katsastaa?

Andries Beckers: Me itse rakastamme yhtyeitä kuten Your Highness, King Hiss sekä The Setup. Nuo kaikki kolme ovat hyvin erilaisia yhtyeitä ja ehdottomasti katsastamisen arvoisia.

Millaisia tulevaisuuden suunnitelmia bändillänne on? Koska teidät nähdään ensimmäistä kertaa Suomessa?

Andries Beckers: Me aiomme viettää koko vuoden tien päällä, joten toivottavasti sinne mahtuisi myös keikka Suomeen. Olen soittanut Suomessa kerran aikaisemmin vanhan yhtyeeni kanssa ja olisi mukava päästä sinne takaisin uudestaan.

Kiitoksia paljon ajastasi ja onnea tulevan albumin julkaisuun. Haluatko vielä lopuksi sanoa jotain suomalaisille faneillenne?

Andries Beckers: Kiitoksia ajastasi, jos jaksoit lukea haastattelun kokonaan. Haluan lisätä, että yksi ensimmäisistä ostamistani albumeista oli Amorphiksen ”Tales From The Thousand Lakes” ja me olemme suuria Beastmilkin faneja, joten suomalaiset yhtyeet rokkaavat!

https://www.facebook.com/diabloboulevard

Haastattelu: Arto Mäenpää

Kommentoi julkaisua