Kuva: Riku Isohella

Diablo juhlistaa ”Eternium”-albumiaan juhlakiertueella

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 26.2.2024

Diablo starttaa merkkivuoteen. Suomalaisen äärimetallin luottomiehet juhlistavat läpimurtoalbumiaan, 20 vuotta sitten ilmestynyttä kriitikoiden ja yleisön suosikkia, ”Eternium”-levyä juhlallisin menoin. Luvassa on albumin ympärille rakennettu konseptikiertue, uusi video ja vinyylijulkaisu.

Eterniumia livenä

Diablo aloittaa kymmenen keikan E20 – Eternium exclusively!juhlakiertueen 5.4. Turun Logomosta ja kiertää Lappeenrannan, Helsingin, Savonlinnan, Kuopion, Tampereen, Lahden, Jyväskylän ja Seinäjoen kautta Ouluun.

Kiertueella tullaan kuulemaan livenä kaikki ”Eternium”-albumin biisit, joista osaa ei ole koskaan esitetty livenä, sekä muita valikoituja biisiharvinaisuuksia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”Palaamme vielä hetkeksi luoksenne parin vuosikymmenen takaisella julkaisullamme, joka tuntuu merkitsevän monille kuulijoille niin kovin paljon”, yhtye kommentoi.

Rajoitettu vinyylipainos

Eternium”-albumi on ensimmäistä kertaa saatavana rajoitettuna vinyylipainoksena Levykauppa Äxästä perjantaista 1.3. alkaen. ”Eterniumilla” yhtyeen usko ja siihenastiset vaikutteet yhdistyivät formaattiin, josta se parhaiten opittiin tuntemaan.

”Levynkansia katsellessa muistojen tulva on väistämätön: Queen of Entityn synty, Lenita Airiston kommentit Read My Scars -videobiisistä Levyraadissa, yöllinen ennakkokuuntelutilaisuus levy-yhtiön toimistolla ja maatilamatkailua Kaustisilla. Videon kuvauksissakin rikottiin kaikkia mahdollisia työaikasäädöksiä.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Tummien vesien tulkit

Omintakeisesta soinnista sekä tinkimättömistä ja taidokkaista sävellyksistään tunnettu yhtye kuvittaa suomalaista mielenmaisemaa tummin siveltimenvedoin. Levyillä innoittavina teemoina ovat vaikuttaneet niin Kahdeksan Surmanluotia -elokuva, haaksirikkoutuneet ihmissuhteet kuin post-apokalyptinen avaruusodysseiakin.

Diablo on tunnettu myös pikimustasta huumoristaan ja suorastaan hengellisiä elementtejä sisältävistä konserteista, joissa tavataan yhtyeen mukaan tervata muutakin kuin venettä – rauhassa ja maltilla. Pidetyn livebändin maineessa oleva kvartetti on julkaissut seitsemän albumia, joista viimeisimmän ”When All the Rivers Are Silent” vuonna 2022. Tämän kyseisen julkaisun tiimoilta on nyt tarjolla myös uunituore video.

Yhtye toivottaa yleisön tervetulleeksi viihtymään kanssaan kevään keikoille ”Eterniumin” juhlavuonna.

”Käsiohjelmia lienee suotta painaa. Samalla kiitämme teitä kuluneesta reilusta kahdesta vuodesta. Jääkööt ne muistoihinne tuoreen videon myötä.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Katso uusi ”When the Rivers Are Silent” -video:

Diablo: E20 – Eternium exclusively! 
05.04.2024 Logomo, Turku 
06.04.2024 Kulttuuritalo Nuijamies, Lappeenranta 
18.04.2024 Tavastia, Helsinki                   
19.04.2024 House of Olaf, Savonlinna                    
20.04.2024 Sawohouse Underground, Kuopio 
25.04.2024 Klubi, Tampere 
26.04.2024 Finlandia-klubi, Lahti 
09.05.2024 Lutakko, Jyväskylä 
10.05.2024 Rytmikorjaamo, Seinäjoki
11.05.2024 Oulun Kantakrouvi, Oulu

Liput:
Alkaen 25 euroa / kplEnnakkomyynti:
Lippu,fi, Liveto.io ja Tiketti.fi

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Luetuimmat

Uusimmat