Die So Fluid – The Opposites Of Light

Englannissa vuonna 2001 perustettu julkaisi toukokuun viidentenä päivänä neljännen albuminsa joka kantaa nimeä ””. Yhtye on niittänyt mainetta eri puolilla maailmaa ja ollut lämmittelemässä monia eri yhtyeitä (esim. Mindless Self Indulgence, Ill Nino, Maj Karma), mutta on silti onnistunut lentämään hieman tutkan alla sille niin kutsutulle isolle massalle.

”The Opposites Of Light” sisältää kaikenkaikkiaan 16 kappaletta, jotka on jaettu kahteen osaan. Ensimmäinen osio kulkee nimellä ”Shakura” ja sen kerrotaan tuovan kuulijoille hieman räväkämpää ja piristävämpää soitantaa – tämä asia pitää hyvinkin paikkansa. Ensimmäiset kahdeksan kappaletta tarjoavat juuri sitä mitä tekstin perusteella olettaakin: biisit ovat piristäviä ja mukaansa tempaavia sekä niistä jää kaikenkaikkiaan hyvä fiilis. Bändi ei kuitenkaan takerru yhteen genreen vaan uskaltaa yhdistellä eri tyylilajeja. Ensimmäinen puolisko kuulostaakin joltain psychobillyn, punkin ja perinteisen rockin kierolta sekoitukselta ja se toimii yllättävän hyvin.

Levyn toinen puolisko on taas sitten täysin vastakohta edelliselle. Albumin nimi jo kertoo, että yhtye on yrittänyt tehdä 16 kappaletta joista puolet ovat täysin eri ääripäätä, sillä ”Pah” -osio ajautuu todella synkkiin ja masentaviin tunnelmiin. Ideana tämä kuulostaa hyvältä, mutta valitettavasti musiikillisesti ei, koska ”Pah” -osio on nimittäin yksinkertaisesti kiteytettynä tylsää kuunneltavaa. Laahaavat rummut, vinkuva laulanta ja raskaat pitkät soinnut toimivat muutaman biisin ajan, mutta kahdeksan kappaleen kuuntelu käy jo todella raskaaksi. Toiselle puoliskolle on kuitenkin myönnettävä plussat synkistä ja mielenkiintoisesta sanoitustyöstä joka kuvaa hyvin goottimaisia tunnelmia. Harmi vain, että itse biisit ovat niin pitkästyttäviä.

Kokonaisuudessa levy on mielenkiintoinen kokemus. Bändi on onnistunut toteuttamaan vastakohtaisen ideansa hyvin, mutta valitettavasti miinuspisteitä ropisee toisen puoliskon toistavuudesta ja erittäin tylsästä fiiliksestä. Jos Die So Fluid on tuntematon yhtye, niin suosittelen kuitenkin kuuntelemaan ”The Opposites Of Light”
albumista ainakin ”Shakura” -osion. Sitten jos emotionaalinen ja synkkä musikaalisuus on sinun juttu, niin ”Pah” -puoliskokin kannattaa ainakin kokeilla.

6/10


Kappalelista:
1. Nightmares
2.Comets
3. Black Blizzard
4. Anubis
5. Carnival
6. You Suffocate We All Suffer
7. Crime Scene
8. Transition
9. The World Opposite
10. Echo Of A Lie
11. Violent Delights
12. Falcons
13. Dream Sequence
14. Landslides
15. The Road To San Sebastian
16. Spark
Kirjoittanut: Jussi Nurmi

https://www.facebook.com/DieSoFluid?fref=ts

 

Kommentoi julkaisua