Dimebag Darrellin kadonnut haastattelu vuodelta 1992 on mykistävää kuultavaa: ”Kirjoitimme Vulgar Display Of Powerin kahdessa viikossa”

Kirjoittanut Joonas Arppe - 14.4.2021

The Tapes Archive -podcast on ladannut YouTube-kanavalleen edesmenneen Pantera-kitaristi ”Dimebag” Darrell Abbottin ajan rattaisiin kadonneen haastattelun vuodelta 1992. Haastattelussa 25-vuotias Darrell kertoo rundimuistojen ohella rakkaudestaan musiikkiin ja kitaransoittoon.

Keskustellessaan Panteran jäsenten välisistä musiikillisista kemioista kitaristilegenda mainitsee ohimennen yhtyeen kirjoittaneen ”Vulgar Display Of Power” -klassikkoalbuminsa kahdessa viikossa:

”Phil [Anselmo, laulaja] istuu tarkkaamossa ja kuuntelee. Hän saattaa sanoa ’Ai saakeli, tuo osa on mahtava! Soittakaa se kahdesti putkeen ja kokeillaan miltä se kuulostaa’ tai ’Äh, tuo kohta ei sovi ollenkaan’. Phil on loistava kuuntelija, joten hän koutsaa meitä. Minulla on riffit, Vinnie [Paul Abbott, rumpali] ja Rex [Brown, basisti] ovat kivijalka, ja siis, tykitämme vain biisit ulos. Kirjoitimme ’Vulgar Display Of Powerin’ kahdessa viikossa, olen ylpeä siitä. Se on ihan okei, voisi olla parempikin.”

Haastattelussa kitaransoittoaan perinpohjaisesti kaiveleva Darrell nimesi tuolloin tärkeimmiksi kitara-albumeikseen Van Halenin alkupään tuotannon, Ozzy Osbournen ”Blizzard Of Ozzin”, Def Leppardin ”On Through The Nightin” sekä Kiss-kokoelma ”Double Platinumin”.

Kuuntele Dimebag Darrellin kadonnut haastattelu alta kokonaisuudessaan: