Dimmanin ”Guide My Fury” -EP – maukas pieni näytös

Suomi ja melodinen death metal on kombinaatio, joka sopii yhteen paremmin kuin mustamakkara ja puolukkahillo. Jo vuosikausia kotimaiset melodeath-ihmeet ovat niittäneet menestystä ympäri maailmaa, eikä tahdille näy loppua. Ehkä juuri siksi onkin erityisen virkistävää kuulla laadukasta melodeathia astetta pienemmistä ympyröistä. Dimman esittelee tuoreella EP:llään koukeroista, mutta mukaansatempaavaa soitantaa, josta kuuluu läpi yhtyeen potentiaali.

Avaus- ja nimiraita ”Guide My Fury” toimii päälle neliminuuttisena kappaleena kiitettävän hyvin ja kulkee eteenpäin kuin mummo lumihangessa. Murinavokaalien ja melodian tanssi on toteutettu melkoisen maukkaasti ja Jaakko Yli-Sorvarin kitarointi on upeaa kuultavaa.

EP:n viidestä kappaleesta ainoastaan, jopa kahtena versiona kuultava ”My Head, My Prison” sortuu hieman turhaan progeneppailuun. Lätyn päättävä ”orchestral version” edellä mainitusta biisistä toimiikin paljon paremmin tiputtaessaan laulun kokonaan ja keskittyessään soitintunnelmointiin.

Loppukaneettina on pakko todeta, että piskuinen viiden biisin esitys saa haluamaan lisää. Kun EP toimii näinkin hyvin, on tulevalta lupa odottaa hyvää.

8½/10

Kappalelista:

  1. Guide My Fury
  2. Harbringer
  3. My Head, My Prison
  4. Pitch-Black Morning
  5. My Head, My Prison (Orchestral Version)

Dimman Facebookissa

Kirjoittanut: Esko Nieminen

Kommentoi julkaisua