Dimtone – Demo 2012

Vihantilaisen n edellinen demo ei pahemmin innostanut, mutta mielenkiinnolla odotin bändin seuraavaa julkaisua. Se on nyt arvostelussa, kun sähköpostiin ilmestyi bändin uutukainen ”Demo 2012”.

Heti alkuun demoa kuunnellessa huomaan, että biisien ”tunnetasoa” on selkeästi nostettu. Aikaisempi vähän tasapaksu meno on kasvanut hiukan raskaammalla kädellä soitettujen kitaroiden ja ammattimaiseman soundimaailman myötä. Meno on edelleen tutun rauhallista melodista kitaravetoista rockia, joka räväköityy kertosäkeisiin. Soitto on tarkkaa, ja riffit jäävät helposti mieleen.

Kertosäkeet ovatkin nyt paljon entistä jämäkämpiä, ja biiseistä nousee esiin tuollainen ”mennään eikä meinata” -mentaliteetti. Vokalistin puhtaassa äänessä on myös tapahtunut kehitystä, ja nauhalle on saatu kaverista eläytyväisempi ääni. Dimtonen soitanta on mennyt ehkä enemmän ”alternative rockin” suuntaan, mikä ei ole ollenkaan hullumpaa.

Dimtonen suunta on reippaasti nousuvoittoinen ja meno on parantunut merkittävästi. Bändi on hyvinkin valmis isompiin piireihin ja vaikkapa radiosoittoon. Demon parasta antia on tiukalla kitaroinnilla alkava ”Undertow” ja äärettömän eeppisesti loppuva ”Owl Eyes (Part I & II)”, vaikka ei demon päättävä ”Dim” ole yhtään sen huonompi.

8/10

Kappalelista:
01. Undertow
02. Owl Eyes (Pt. I &II)
03. Dim

http://soundcloud.com/dimtone

Kirjoittanut: Janne Partanen

Kommentoi julkaisua