Dinosaur Jr. saapuu Tavastialle heinäkuussa

Kirjoittanut Teemu Hakala - 4.5.2011

Vaihtoehto-rockin eliittiin lukeutuva yhdysvaltalainen Dinosaur Jr. soittaa kokonaisuudessaan klassikkoalbuminsa ”Bug” heinäkuussa Helsingissä. Bändi esiintyy Tavastialla torstaina 7. heinäkuuta. Konsertin liput tulevat myyntiin maanantaina 9. toukokuuta.

Vuonna 1984 perustettu Dinosaur Jr on vaihtoehtorockin varsinainen emoyhtye, joka 27 vuotta kestäneen uransa aikana on ehtinyt innoittaa lukuisia indiebändejä, kuten Nirvana, Sonic Youth ja Flaming Lips. Bändin soundi on tunnistettavissa massiivisesta kitarameluvallista, joka kuitenkaan ei peitä alleen hienoja sävellyksiä ja osaavaa biisinkirjoittamista.

Bändin ”Bug”-albumi julkaistiin vuonna 1988 ja se avasi bändille tien myös Eurooppaan. Levyltä irroitettu single ”Freak Scene” muodostui yhtyeen alkuperäiskokoonpanon suurimmaksi hitiksi ennen laulaja/kitaristi J.Mascisin ja basisti/laulaja Lou Barlown teiden eroamista. Yhteistyö sai kuitenkin jatkoa vuonna 2005, jonka jälkeen Mascis ja Barlow yhdessä rumpali Murphin kanssa ovat äänittäneet viimeisimpänä ”Farm”-levyn vuonna 2009.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Dinosaur Jr:n keikat ovat intensiivisiä ja hurmoksellisia tapahtumia. Trion ja yleisön välinen kemia on käsinkosketeltavissa ja ”Bugin” biisit tulevat suoraan iholle livetilanteessa. Suurta osaa näyttelee tietysti bändin tavaramerkiksi muodostunut tärykalvoja huumaava desibelitaso, joka ei kuitenkaan vie tilaa kappaleiden nyansseilta.

Loppuillan levymusiikista vastaavat Dj:t Aleks Duplee ja ODJ Saimi (ex-Hawaii Boyos).

KEIKKA:
To 7.7..2010 Helsinki, Tavastia

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

LIPUT:
alk. 36,30 € (ovelta 37 €), K-18
Myyntiin ma 9.5.2011 klo 9.00

Luetuimmat

Uusimmat