Disciples Of Evil – DoE

Disciples Of Evil on Haukiputaalta kotoisin oleva thrash metal bändi ja sen debyytti demoa ”DoE” arvostellaan nyt. Bändi on ehtinyt olla kasassa jo kolme vuotta, joten soittotaidon pitäisi olla hallussa. Arvostelija näin pistää hiukset kikkaralle ja pillifarkut jalkaan.

”DoE” sisältää viisi 80-luvun katkuista thrash metal biisiä, joista ei menoa puutu ja heti alkuun nostan hattua soundipolitiikalle. Soundit ovat todella kuin suoraan 80-luvulta, mutta silti hyvin selkeät. Rummut kuulostavat sopivan kolkoilta ja basarit paukkuvat hyvin pinnassa. Koko demo on täynnä tiukkoja metalli riffejä ja kitarointi on todella laadukasta – soittajat ovat omassa genressään varsin päteviä kavereita.

Vokaalit hoituvat hyvin huutamalla ja laulaja muistuttaa Stonen multakurkkua. Kappaleen ”At War” laulu on vedetty raakkuvalla rääkymisellä, joka ei sovi yhtään muuhun levyyn ja biisi on muutenkin demon heikoimpia. Vokalisti ei myös pysy tahdissa kyseisessä biisissä, joten outo ratkaisu laittaa se levylle. Levyn parhaimmistoon nousee tiukka ”Frozen Beer”, jonka komea väliosa ja kertosäe jäi heti soimaan päähän.

Disciples Of Evil debyytti on hyvin nostalginen julkaisu. Siinä on sitä samaa tekemisen intoa kuin thrash metallin kulta-aikaan ja se onkin iso tribuutti sen aikaisille bändeille. Demolla ei ole kovinkaan paljon omaperäisyyttä ja kaikki biisit ”tuntuvat tutuilta”. Bändiä voisi suositella kaikille vanhanliiton thrash metal faneille ja varsinkin Stone –faneille. Harmittavasti se yksi biisi rikkoo pätevää kokonaisuutta, mutta hyvä demo se silti on.

7/10

Kappalelista:
1. Disciples Of Evil
2. 02. At War
3. Victims Of Death
4. 04. Frozen Beer
5. 05. Final Slaughter
http://www.myspace.com/569177478

Kirjoittanut: Janne Partanen

Kommentoi julkaisua

Avainsanat: