Disco Ensemble – Afterlife

Disco Ensemblen edellisestä julkaisusta (studioalbumi ”Warriors” vuodelta 2012) oli ehtinyt kulua jo tovi, kunnes lokakuussa 2016 julkaistiin uudelta tulevalta levyltä ensimmäinen single ”Fight Forever”. Tämän jälkeen lisämaistiaisia uudesta levystä saatiin odottaa viime perjantaihin 20.1., kun levyltä julkaistiin toinen single ”Nothing More”, ja nyt vihdoin tulevana perjantaina 27.1. on levyn virallinen julkaisupäivä.

Aloittamalla levyn ensimmäisestä kappaleesta ”Reality” päästäänkin suoraan asiaan, nimittäin omaan suosikkikappaleeseeni koko levyltä. ”Reality” alkaa pelkistetysti koneelliselta kuulostavalla tarttuvalla biitillä ja koukuttavalla laulumelodialla, jossa jo ensimmäisten noin 25 sekunnin aikana saadaan kuulla yksi koko levyn omalaatuisimmista ja hienoimmista lauluosuuksista, jonka jälkeen biisi lähteekin uudella tavalla käyntiin kaikkine muine elementteineen.

Myös avausraitaa seuraavat kappaleet: ensimmäinen single-julkaisu ”Fight Forever”, ”Disappear”, ”Afterlife” ja toinen single “Nothing More”, ovat suosikkejani levyltä, ja selkeää hittiainesta. Loput kappaleet eivät omissa korvissani yltäneet ihan yhtä korkealle.

Levyn saundimaailma on hyvinkin kansainvälinen, mikä ei ole poikkeava huomio, jos ajattelee Disco Ensemblen aiempaa tuotantoa. Jos en olisi kuullut bändistä aiemmin, ja minun täytyisi arvata mistä maasta yhtye tulee, niin Suomi ei välttämättä olisi ensimmäinen arvaukseni.

Koko levyn yhdistävät jo alussa mainitut koukuttavat, tarttuvat ja useasti hyväntuulisetkin melodiat, joita löytyy lähes joka biisistä. Yhtenä iltana päässäni soi toistuvasti potpuri ”Fight Forever”, ”Disappear” ja ”Nothing More”-biiseistä, – ne todellakin tarttuivat.

Suurin osa melodioista on popahtavaan suuntaan, mutta myös rokahtavia kitaraääniä ynnä muita rock-elementtejä löytyy edelleen, esimerkiksi ”Face Down In a Foundation”-kappale on selkeä rock-biisi. Eikä noin hienolla ja persoonallisella äänellä kuin mikä laulaja Miikka Koivistolla on, ole pelkoa niin sanottuun valtavirtamusiikkiin hukkumisesta. Ehkä eniten juuri hienon vokalistin ansiosta bändillä onkin tunnistettava omalaatuinen tyylinsä, joka säilyy levystä toiseen.

Myös kansitaide on mainitsemisen arvoinen. Jos päättäisin mitä kuuntelen pelkkien levyn kansien perusteella, kohdistuisi mielenkiintoni tähän siinäkin tapauksessa. – Toimiva paketti koko kokonaisuudessaan.

8/10

Kappalelista:

 1. Reality
 2. Fight Forever
 3. Disappear
 4. Afterlife
 5. Nothing More
 6. Das Boot
 7. Hardcore People
 8. Face Down In A Fountain
 9. Surround Me
 10. Too Deep
 11. Midnight

Kirjoittanut: Terhi Skippari

Kommentoi julkaisua