Disco Ensemble @ Ankkarock 2007

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 4.9.2007

Tapasimme Disco Ensemblen tämän vuoden Ankkarockissa Vantaan Korsossa. Lue lisää mitä pojilla oli sanottavana.

Disco Ensemble

Terve. Mitäs Disco Ensemblelle tällä hetkellä kuuluu?

Miikka: Ihan hyvää kuuluu. Ankkarokin keikka just takana ja tuli vähän väsyny olo niin tulin tähän sohvalle makoilemaan.

Millaisia mietteitä keikasta?

Miikka: Lasse oli ainakin ihan tulessa koko keikan ajan. Mikä sun salaisuus on?

Lasse: Ihan hyvä keikka oli joo. Soittoaika oli hieman varhainen (klo 14.00), mutta hyvin silti oli porukkaa raahautunut paikalle, mikä oli positiivinen asia.

Ei sitten aikainen keikka-aika kauheasti vaikuttanut yleisöön?

Lasse: Ei vaikuttanut ei. Olis pitäny itse tajuta syödä aamiainen ennen keikkaa ku tuli hieman nälkä keikan aikana.

Entäpä kesän muut festari keikat? Millainen on ollut vastaanotto?

Miikka: On mennyt tosi hyvin kaikki. Kaikki keikat on ollu tosi hauskoja. Ihmisiä on ollut keikoilla kiitettävästi ja on aina mukava huomata, että ihmiset on innoissaan.

Lasse: Tänä kesänä noi festari keikat oli aika valikoituja. Viime vuonna me soitettiin seitsemällä eri festarilla. Nyt me soitettiin vaan neljällä: Provinssirock, Ruisrock, Ilosaarirock ja Ankkarock..

Millaisessa vaiheessa teillä on tällä hetkellä teidän uusi albumi?

Miikka: Musiikki alkaa pikkuhiljaa muotoutua. Biisejä on kasassa aikamoinen läjä, joten tällä hetkellä me odotetaan, että lyötäisiin studio päivät lukkoon.

Millainen tilanne teillä on tuottajan kanssa?

Miikka: Me ollaan vähän nirsoja tuon tuottajan suhteen joten sen suhteen asiat on vielä hieman auki.

Sanoitte, että biisejä on kasassa jo aika monta. Kuinka monta sitten päätyy lopulliselle levylle?

Miikka: Ajatus olisi tehdä sellainen normaali kokoinen CD eli 11-12 biisiä.

Millainen levystä sitten tulee soundillisesti? Tuleeko se eroamaan paljonkin ”First Aid Kitistä”?

Miikka: Lopullisesti me ei olla vielä valittu, että mitkä biisit päätyvät tulevalle albumille mutta kyllä se ”Disco Ensemblelle” tulee hyvin pitkälti kuulostamaan. Meillä on tavallaan niinkuin kolme sellaista erilaista ”biisimoodia” minkä mukaan biisit tehdään. Ensimmäinen on se, että osataan tehdä sellaisia perus ”rock” biisejä. Sellaisia rokki biisejä missä on kova kiirus ja kiva ”chorus”. Toinen on, että tehdään balladi muotoinen biisi ja kolmas on se, että tehdään vähä rankempi biisi.

Eli aika vaihteleva kokonaisuus on luvassa?

Lasse: Nyt ainakin tuntuu siltä, että uusi albumi olisi hieman monipuolisempi kun ”First Aid Kit”. ”First Aid Kit” on aikalailla yhdestä puusta veistetty.

Miikka: Musta ainakin tuntuu,että tulevan levyn paketti olisi monipuolisempi. Toivottavasti vain saamme pidettyä paketin kasassa. Siksi onkin aika vaikea sanoa,että miltä se kokonaisuus tulee kuulostamaan.

Onko teillä jo tietoa julkaisu ajankohdasta?

Lasse: Tarkoitus olisi saada levy pihalle Helmikuun aikana.

Olette soittaneet kaikki isot festarit melkein Suomessa. Oletteko te itse kattoneet paljon keikkoja?

Miikka: No joo. Kyllä sitä on aina jonkun jossakin festareilla katsonut. Ehkä hieman vähemmän ennen omaa keikkaa, mutta sitten oman keikan jälkeen hieman enemmän.

Mikä on ollut tämän kesän paras keikka?

Lasse: No The Flaming Lips:n keikka Ruisrokissa oli mun mielestä paras minkä oon tänä kesänä nähnyt.

Kiertelitte alkuvuodesta hieman Englantia Hell Is For Heroessin kanssa. Millaista oli soittaa Englannissa ja millainen vastaanotto teillä oli?

Miikka: Ihan mukavaa oli soitella. Kaikki ne keikat oli clubi keikkoja joten tunnelma oli oikein hyvä. Meillä on vähän faneja Englannissa joten keikat sujui tosi hyvin. Myös lehdistö on meidät aika hyvin noteerannut sieläpäin.

Lasse: Ei nyt kuitenkaa mitään valtaisaa yleisö räjähdystä. Toivotaan, että uuden levyn myötä saamme lisää faneja myös sieltä.

Mitenkä teidän kesä jatkuu tästä?

Lasse: Meillä on pari festaria jäljellä, yksi Norjassa ja yksi Saksassa. Sitten se pieni clubi rundi Suomessa. Sen jälkeen me vetäydytään studioon nauhoittamaan levyä toivottavasti.

Miikka: Niin ja pumpataan paljon rautaa ja syödään proteiinia sekä otetaan tatuointeja lisää.

Niin että näyttää hyvältä uuden levyn promo kuvissa?

Miikka: Jep (naurua).

Kommelluksia festareilta. Onko tänä kesänä sattunut jotain?

Miikka: Ei oikeastaan mitään sen kummempia. Ennen Ilosaarta oli Jussin polttarit, joten jännitti hieman, että mitä siitä keikasta tulee. Ollaan menty silleen ”hyvän karman” merkeissä tämä kesä

Lasse: Me soitettiin Tsekeissä festareilla ja tultiin paikalle vähän yhtäkkiä ilman omaa crew:ta. Harhailtiin backstage-alueella ja törmättiin siihen henkilöön, joka vastasi bändeistä. Hän johdatti meidät sellaiseen tosi hienoon backstage alueeseen, missä oli kolme asunto autoa ja sanoi, että tämä on teidän. Se oli tosi hämmästynyt kun meitä oli vaan neljä. Se luuli, että me oltiin The Hives.

Musiikkimausta loppuun hieman. Millaista musiikkia te itse tällä hetkellä kuuntelette?

Miikka: Blond Red Head:n uusin levy on kova sana. Uusi The Cribbs on ollut kova. Sitten oon hieman kuunnellut tuollaista Trance tyylistä musiikkia.

Lasse: Se mitä me kuunnellaan on yleensä hyvin erilaista kuin mitä me soitetaan. Usein saman tyyliselle musiikille on liian kriittinen. Sitä ei yleensä kuuntele yhtä avoimin mielin.

Terveisiä loppuun lehden lukijoille?

Miikka: Haippatsuippa.

Lasse: Samat.

Luetuimmat

Uusimmat