Disco Ensemble julkaisee uuden albuminsa tammikuussa: levyn ensimmäinen single julki

disco-ensemble-2016Rockyhtye Disco Ensemble julkaisee uutta musiikkia neljän vuoden tauon jälkeen. Uusi single ”Fight Forever” on julkaistu tänään. Kappale on ensimmäinen singlelohkaisu 27. tammikuuta ilmestyvältä ”Afterlife”-albumilta.

Tauon aikana yhtye keskittyi musiikin tekemiseen, omiin sooloprojekteihinsa (mm. Hisser & Big Pharma) ja elämän elämiseen.

”Tauko ja muut musapuuhailut teki hyvää. Tuli perspektiiviä tähän hommaan ja osaa arvostaa ihan eri tavalla taas bänditouhuja. Mahtava fiilis, että bändi porskuttaa taas”, fiilistelee kitaristi Jussi Ylikoski.

”Kyllä, tunnelma on hyvä ja kotoisa – varsinkin kun tuntuu että jengi on meitä venannut. Tavallaanhan ”paluun” tuntee vasta sitten keikoilla kun yleisö tekee meistä sen mitä me ollaan, toistaiseksi kun on paininut äänitysten kanssa niin ollaan vielä siinä omassa kuplassa”, laulaja Miikka Koivisto jatkaa.

Disco Ensemble starttaa uuden albuminsa tiimoilta kiertueen ensi vuoden helmikuussa, ja kiertää Suomessa helmi-maaliskuun. Yhtye tekee huhtikuussa kiertueen myös Keski-Euroopassa. Bändin livesuosio on tänäkin päivänä kiistaton; ensi maaliskuun Tavastian keikka myi loppuun muutamassa päivässä ja suuren kysynnän vuoksi Tavastialle on tulossa myös toinen keikka. Kesällä yhtye nähdään festivaaleilla sekä Suomessa että Keski-Euroopassa.

Vuodesta 1996 toiminnassa ollut Disco Ensemble on julkaissut viisi albumia; ”Viper Ethics” (2003), ”First Aid Kit” (2005), ”Magic Recoveries” (2008), ”The Island of Disco Ensemble” (2010) ja ”Warriors” (2012). Viimeisimmän albumin single ”Second Soul” nousi Suomessa lähes kaikkien radioiden soittolistoille ja vahvisti yhtyeen asemaa suuren yleisön suosikkina kotimaassa. Saksassa singleä kuultiin paitsi useiden radiokanavien soittolistoilla, myös supersuositussa Til Schweigerin ohjaamassa Kokowääh 2 -elokuvassa, jonka näki yli 4,5 miljoonaa ihmistä. Uusi albumi Afterlife julkaistaan sekä Suomessa että Saksassa Fullsteamin ja Sony Musicin kanssa yhteistyössä.

Energisistä keikoistaan tunnettu yhtye on soittanut uransa aikana yli 500 keikkaa 15 eri maassa. Erityisen suosittu yhtye on Saksassa, jossa yhtye on esiintynyt paitsi useilla klubikiertueilla, kaikilla suurimmilla festivaaleilla, ja edellisen albumin myötä myös stadionkeikoilla yhdessä paikallisen suursuosikin Die Toten Hosenin kanssa.

Keikat:
10.02. KUOPIO Kuopio-halli
11.02. JOENSUU Joensuu Areena
17.02. OULU 45 Special
18.02. OULU 45 Special
24.02. SEINÄJOKI Rytmikorjaamo
25.02. LAHTI Finlandia-klubi
03.03. KOUVOLA House Of Rock
04.03. LAPPEENRANTA Old Cock
10.03. HELSINKI Tavastia-klubi
11.03. HELSINKI Tavastia-klubi (SOLD OUT)
17.03. PORI Kino
18.03. TURKU M/S Viking Grace
24.03. TAMPERE Pakkahuone
25.03. JYVÄSKYLÄ Lutakko

Keikkojen ennakkoliput ovat myynnissä keikkapaikkojen normaaleissa lipunmyyntipisteissä Ma 17.10. alkaen. Kuopion, Joensuun ja Kouvolan keikkojen lipunmyynnin alkamisesta tiedotetaan myöhemmin.

Kommentoi julkaisua