Disco Ensemble teki näyttävän paluun – uusi levy nousi heti Suomen listan kakkoseksi

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 8.2.2017

Vuonna 1996 Ulvilassa toimintansa aloittanut Disco Ensemble teki viime viikolla näyttävän paluun peräti neljän vuoden levytystauon jälkeen. Kotimaisen vaihtoehtorockin kärkinimiin lukeutuva yhtye on parin viime vuoden aikana keikkaillut ahkerasti ympäri Suomea uuden musiikin tekemisen sijaan. Keikkailun ohella solisti Miikka Koivisto on keskittynyt pääasiassa yhdessä basisti Lasse Lindforsin kanssa Hisser-yhtyeeseen, kun taas kitaristi Jussi Ylikoski on puuhastellut Big Pharman parissa. Elektronista puoltaan esitelleet Koivisto ja Ylikoski pitävät taukoa positiivisena asiana, sillä parivaljakon mukaan se on tehnyt yhtyeelle vain hyvää.

Kalenterikuva 2023
Joulukalenteri

Kaaoszinen joulukalenteri 2023 →

Yksi vaikuttavista tekijöistä uuden musiikin pariin palaamiseen oli vuonna 2015 järjestetty läpimurron tehneen ”First Aid Kit”-kakkoslevyn suuresti menestynyt 10-vuotisjuhlakiertue, joka piti sisällään kaikkiaan 11 keikkaa ympäri Suomea. Uutta levyä kvartetti ryhtyi työstämään viime vuoden toukokuussa, ja ei mennyt kuin pari kuukautta kun yhtye rikkoi pitkän hiljaisuuden julkaisemalla levyn tsemppibiisiksikin tituleeratun ensisinglen ”Fight Forever”, joka sai hyvin iloisen vastaanoton. Toinen single ”Nothing More”, ilmestyi vasta 20. päivä tammikuuta.

Lopputuloksena oli pääosin kotona ja treenikämpällä äänitetty ”Afterlife”, jonka materiaalista vain rummut, osa bassoista ja muutamia pienempiä juttuja on hoidettu helsinkiläisessä Sonic Pump-studiossa. Järjestyksessään kuudes täyspitkä saatiin äänitettyä noin puolessa vuodessa eli paljon lyhyemmässä ajassa verrattuna aikaisempiin julkaisuihin. Päivänvalon levy näki tammikuun 27. päivä Fullsteam Recordsin toimesta, ja se kipusi heti Suomen virallisen albumilistan toiselle sijalle. Listan kärjessä jatkaa jo toista viikkoa ensimmäistä kertaa Suomeen heinäkuussa saapuvan kanadalaisen The Weekndin ”Starboy”. Omalta osaltaan historiaa samaisella listalla Disco Ensemble teki vuonna 2008 julkaistulla kolmoslevyllä ”Magic Recoveries”, joka nousi heti ilmestyttyään listaykköseksi. Sen sijaan viimeisin levy, vuonna 2012 julkaistu ”Warriors” saavutti julkaisuviikkonaan seitsemännen sijan, pysyen listalla jopa viiden viikon ajan.

Disco Ensemble esiintyy ”Afterlifen” tiimoilta kevään aikana kattavasti Suomessa, jonka jälkeen vuorossa on huhtikuussa starttaava Keski-Euroopan-kiertue. Kotimaansa lisäksi Saksassa suurta suosiota nauttiva yhtye on nähtävissä kesällä maan suurimmilla rockfestivaaleilla Hurricane ja Southside.

 

 

Disco Ensemblen kotisivut
Disco Ensemble Facebookissa

Luetuimmat

Uusimmat