Diskomeininkiä Helsingin yössä – One Morning Left Bar Bäkkärissä

20160207_004231Lauantaiyönä 6.2.2016 Helsingin Bar Bäkkärissä diskottiin kuin viimeistä päivää kotimaisen grabcore-yhtye One Morning Leftin tahtiin. Yhtye oli edeltävänä iltana ollut Tampereen Dog’s Homessa bilettämässä, mutta se ei näyttänyt hidastavan yhtyeen Helsingin esiintymistä. Olen nähnyt yhtyeen livenä muutamia kertoja pari vuotta sitten ja odotin innolla näkeväni sen taas pitkästä aikaa; tästä syystä myös odotukset olivat erittäin korkealla. Pakko sanoa, että yhtye oli selkeästi kovemmassa iskussa Bäkkärillä kuin koskaan aikaisemmin, joten odotukset todellakin täyttyivät.

One Morning Left 2014Illan avaajana ja lauteiden lämmittelijänä toimi Nokialta kotoisin oleva metalcore-yhtye Atlas. Yhtyeen aloittaessa lavan eteen alkoi kerääntyä porukkaa katsomaan keikkaa. Yhtyeen esitykseen nähden oli hyvin vaikea uskoa, että se oli lavalla vasta toista kertaa historiansa aikana. Atlas veti tosi vakuuttavan esityksen, yleisö ei vain ollut ihan kokonaan meiningissä mukana. Tämä ei suinkaan lannistanut yhtyettä, vaan se veti silti tosi energisesti keikan alusta loppuun saakka. Tämäkin johtui varmasti vain siitä, että Atlas on vielä aika uusi tuttavuus monelle – myös minulle. Oli toki hyvä, että yleisö keskittyi hyvin esitykseen ja monet katselivat keikkaa ihan lavan edessäkin.

One Morning Left 2016Kun illan pääesiintyjä One Morning Left vihdoin viimein saapui lavalle puolen yön aikaan, porukkaa kerääntyi reilusti kaljat kädessä lavan edustalle valmiina fiilistelemään kotimaisen grabcoren tahdissa. Yhtyeen aloitettua monilla tanssijalka alkoi kuin alkoikin vipattaa. Kun yhtyeen kappale ”Heavy Metal Finland” pärähti soimaan, koko Bäkkäri suorastaan räjähti ja ihmiset saatiin hyvin liikkeelle. Kappale ”You’re Dead, Let’s Disco” räjäytti myös koko tanssilattian, eikä tanssimuuveilta voitu säästyä, ehkä myös siitä syystä, että ennen kappaleen alkua yhtyeen vokalisti Mika ”Miksu” Lahti lupasi tarjota keikan jälkeen parhaat tanssimuuvit esittäneelle henkilölle oluen. Kaikilla tosiaankin näytti olevan hyvin hauskaa tämän tanssittavan diskobiisin tahtiin jammaillessa.

Settilistaan mahtui sekä uutta että vanhaa tuotantoa, mutta eniten kappaleita soitettiin tietysti yhtyeen uudelta ”Metalcore Superstars” -albumilta. Olisin itse mieluusti kuullut pari muutakin kappaletta tältä uutukaiselta, mutta settilista oli siltikin todella hyvä. Yhtye antoi selkeästi kaikkensa esiintyessään ja sai myös yleisöltä paljon takaisin. Jätkät ovat varmasti itsekin tyytyväisiä tähän keikkaan, niin kuin myös katsojat vaikuttivat olevan.

Tämän lauantaisen keikan jälkeen en itse jaksaisi odottaa, että pääsen taas jammailemaan livenä uuden albumin tahdissa, sen verran hienon keikan yhtye veti. Vinkkinä siis teille lukijoille: jos yhtye on joskus lähelläsi keikalla, be there! Voi kyllä taas olla ylpeä, että Suomestakin löytyy näin kovia tämän genren bändejä.

Raportti ja kuvat: Evita Haataja

Kommentoi julkaisua