Disturbed - Rockfest 2019.

Disturbed-kitaristi Dan Doneganin mielestä nykyään on kannattavampaa julkaista singlejä albumien sijasta: ”En osaa sanoa, mitä tulevaisuus tuo tullessaan meidän osaltamme”

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 30.11.2022

Streamauksen myötä musikkimaailmassa on nousut suosioon julkaisutapa, jossa suositaan singlejä ja yksittäisiä kappaleita albumien sijaan. Ihmiset eivät striimaa kokonaisia albumeita samalla tavalla kuin niitä aikaisemmin kuunneltiin, joten monen mielestä on järkevämpää vain julkaista yksittäisiä kappaleita.

Tähän yhtyy myös metalliyhtye Disturbedin kitaristi Dan Donegan. Donegan kertoi seuraavaa T95-radiokanavan haastattelussa:

”Tällä hetkellä tuntuu siltä, että yleinen mielipide kallistuu sinkkujen ja yksittäisten biisijulkaisujen suuntaan. Artistille itselleen on turhauttavaa vuodattaa verta, hikeä ja kyyneliä ja käyttää kaikki se aika, vaiva ja raha kokonaiseen albumiin, jos kaikki biisit eivät pääse samalla tavalla esille. Sanotaan vaikka, että levyllä on esimerkiksi kymmenen kappaletta, ja kolme niistä julkaistaan singlenä. On turhauttavaa ajatella, että olet käyttänyt yhtä paljon aikaa ja energiaa niihin seitsemään muuhun biisiin, joita vain ehkä kourallinen tosifaneja rakastaa, mutta keskivertokuuntelija ei ehkä koskaan tule kuulemaan. Mutta tämä on vaikea asia, enkä osaa sanoa, mitä tulevaisuus tuo tullessaan meidän osaltamme. Se jää nähtäväksi. En osaa sanoa kyllä enkä ei, mutta tällä hetkellä näyttää siltä, että olemme menossa enemmän tuohon suuntaan.”