Disturbedin David Draiman kertoo Kornin ja Deftonesin vaikuttaneen bändiin hurjasti sen alkuaikoina

, Hartwall Arena

Yhdysvaltalainen metalliyhtye Disturbed nousi vuonna 2000 ihmisten tietoisuuteen debyyttialbumillaan ”The Sickness”. Vaikka bändin musiikkia on ihmisten ja yhtyeensä itsensä mukaan luonnehdittu toisinaan esimerkiksi hard rockiksi, pidetään kyseistä albumia monessa suhteessa nu metal -albumina.

Kyseinen luokittelu ei ole suinkaan tuulesta temmattu. Bändin solisti David Draiman kertoo nimittäin tuoreessa keskustelussa Offstage With DWP:n kanssa bändin varhaisista vaikutteista. Draimanin mukaan klassikkobändien lisäksi Disturbedin musiikkiin ovat vaikuttaneet vahvasti juuri Korn sekä Deftones, joita pidetään nu metallin ja vaihtoehtometallin merkittävinä bändeinä.

”Wikipediassa ollaan usein väärässä siinä mielessä, ettei siellä oteta huomioon niitä modernimpia vaikutteitamme. Ihmiset puhuvat aina niistä klassikoista – ja on mielenkiintoista, että grunge-artisteja pidetään tässä kohtaa ’klassikoina’, mutta ehkä meitäkin tavallaan pidetään jo tavallaan perintöömme luottavana bändinä.

Minä henkilökohtaisesti sekä kitaristimme Danny [Donegan] saimme paljon inspiraatiota bändeiltä, kuten Korn, Tool, Deftones ja jopa Type O Negative. Mukana olivat ehdottomasti kaikki tyypilliset, kuten [Black] Sabbath, [Iron] Maiden, [Judas] Priest ja Kiss, mutta kehtaisin sanoa, ettei Disturbedista olisi tullut Disturbedia ilman metallin uutta aaltoa, joka alkoi kukkia vuosina 1997 ja 1998, joka oli huipussaan joskus vuosina  2003-2004 ja jota monet kutsuvat nu metalliksi.

Pidit siitä tyylistä tai et, se oli iso juttu. Ja kun minä altistuin Kornin ensimmäiselle albumille ja Deftonesin ensimmäiselle albumille, niin se tapa, jolla Jonathan [Davis, Kornin solisti] ja Chino [Moreno, Deftonesin solisti] sisällyttivät rytmiä melodioihinsa, opetti minulle paljon.”

Kommentoi julkaisua