Disturbedin David Draiman sivalsi Roger Watersin suuntaan: kritisoi Watersia ja ”hänen natsiveljiään” Israelin boikotoinnista

@ Hartwall Arena 2017

Yhdysvaltalaisen metalliyhtye Disturbedin keulakuva tunnetaan miehenä, jolla on mielipiteitä, ja joka ei pelkää sanoa niitä. Nyt Draimanin sanan säilän kohteeksi on joutunut legendaarisesta Pink Floydistakin tunnettu , joka on yhtä lailla sanavalmis ja kärkäs muusikko. Waters on vuosien saatossa kritisoinut avoimesti Israelia, eikä hän esimerkiksi suostu esiintymään siellä. Draiman, itsekin juutalaista sukua, avasi sanaisen arkkunsa Facebook-sivu ”Bring Disturbed to Israelin” tuoreella videolla:

”Haluan selventää asiaa hieman pelkän aggressiivisen asenteeni ohella. Väite siitä, että ei ole väliä, millä puolella on poliittisesti… En ajattele, että missään maassa kaikki olisivat aina samaa mieltä kaikesta siitä, mitä valtio tekee. En minäkään ole, mutta olen erittäin, erittäin vahva Israelin ja tovereideni kannattaja. Ja oli kyseessä sitten Israel tai mikä tahansa muu paikka, on naurettavaa boikotoida kokonaista yhteiskuntaa ja sen ihmisiä pelkästään sen perusteella, mitä valtio tekee. Sillä ei saavuta yhtään mitään.

Jos suljet pois asioita, et tule saavuttamaan mitään rauhan tai yhteisymmärryksen eteen. Kommunikaatio vaati avoimuutta. Pitää rakentaa siltoja eikä hajottaa niitä. Musiikki ja viihde ovat täydellisiä keinoja luoda noita siltoja. Ja pelkkä ajatus siitä, että Waters ja hänen natsiveljensä ajattelevat, että tämä [boikotointi] on keino saada aikaan muutosta, on täyttä hulluutta ja tyhmyyttä.”

Disturbed nähdään Hyvinkään Rockfesteillä 8. kesäkuuta.

 

Kommentoi julkaisua