Disturbedin klassikkokappale ”Down With The Sickness” kerännyt kuuntelijapiikin koronaviruksen aikana

Koronaviruksella on pelottavuuden sekä terveydellisen ja taloudellisen tuhon lisäksi ilmeisesti myös humoristisiakin vaikutuksia. Siltä ainakin näyttäisi, sillä koronaviruksen jyllätessä maailmalla ovat eräät kappaleet yhtäkkiä keränneet tavallista enemmän streamauksia eri musiikkialustoilla.

Billboardin tilastojen mukaan esimerkiksi Disturbedin vuoden 2000 kappale ”Down with the sickness” on kerännyt 3% enemmän streamauksia kuin aikaisemmin, ja kappaletta on myyty digitaalisesti 31% enemmän.

Myös muissa kappaleissa on huomattu suosion kasvua karanteenien aikaan. Post-hardcore -yhtye At The Drive-Inin vuoden 2000 kappale ”Quarantine” on saavuttanut 70% kasvun streameissaan, ja nousua on havaittu myös Joy Divisionin kappaleessa ”Isolation” ja Gloria Gaynorin kappaleessa ”I Will Survive”.

Kuninkaaksi tässä vertailussa kohoaa kuitenkin R.E.M:in klassikkokappale ”It’s the End of the World As We Know It”, jonka streamaukset ovat nousseet 169%. Kappale on tällä hetkellä Yhdysvaltojen kuumimpien rock-kappaleiden listalla sijalla 4.

Kommentoi julkaisua