Domination Black – Dimension: Death

Oma historiani tämän kotkalaisyhtyeen kanssa on suurin piirtein seuraavanlainen: jo aikoinaan ennen debyyttilevyn ”Fearbringer” ilmestymistä ja kuulematta sointuakaan yhtyeen musiikkia, odotin siltä suurin piirtein jotain jumalallista. Mikä voisi olla parempaa, kuin perinteisen heavy metallin yhdistäminen kauhuteemoihin? Johan sen on aikoinaan mm. King Diamond sekä Alice Cooper todistaneet, että yhtälö toimii. Vaan karvas oli pettymys sekä debyyttialbumi, että sitä seurannut ”Dark Legacy”, eikä viimeksi julkaistu ”Haunting”-EP:kään jaksanut innostaa yhtään. Ideaa on, mutta toteutus vaan niin kovin ponneton, ettei levyistä jää mieleen oikein yhtään mitään.

Kolmannella albumillaan ”Dimension: Death” ja noin neljän vuoden hiljaiselon jälkeen onkin yhtye tehnyt selkeitä muutoksia linjaansa, ja ainakin allekirjoittaneelle ne maistuvat oikein mehevästi. Laulajanvaihdoksen lisäksi suurin muutos yhtyeen musiikilliseen antiin on selkeä melodisuuden lisääntyminen. Tällä tavalla kappaleet saavat enemmän tarttumapintaa. Vaikka yhtye edelleenkin synkistelee kauhutemaattisilla aihealueilla, ei sen koukuttavampi musiikki ole millään tavalla synkkää tunnelmaa pilaamassa ainakaan, oikeastaan päinvastoin.

Hämmentävää levyllä on ennen kaikkea sen aloitus, koska se käynnistetään selkeästi muusta levystä poikkeavalla kappaleella, yli 10-minuuttisella ”Legacy Of Fears”:lla. Kappale yltää myös ihan selkeiden suosikkien joukkoon levyltä, jääden soimaan päähän heti ensikuuntelulla. Valitettavasti ihan niin täydellistä ei koko loppulevy kuitenkaan ole, lupaavasta alusta huolimatta. Itse asiassa avausraidan jälkeen tekee mieli painaa ”skippiä” muutamaan otteeseen, sillä muut levyn kokokohdat alkavat vasta keskivaiheen jälkeen, loistavasta ”Cold Touch” kappaleesta eteenpäin. Perään kuultava balladi ”Angel Dark” sekä oivalla kertosäkeellä koukuttava päätöskappale ”The Hellbound” ovat niin ikään levyn herkkupaloja.

Vaihtelua ja monipuolisuutta ainakin kolmannella albumillaan tarjoilee, joten monia asioita on tehty oikein. Aiempaa vahvempana soivat kosketinsoittimet tuovat levylle hetkittäin jopa sinfonisen tunnelman, myös uuden laulajan Matias Palmin ääni toimii levyllä erinomaisesti. Kyllä tätä kelpaa kaikille melodisen heavy/ power metallin ystäville suositella, mutta aavistuksen verran yhtye jätti vielä parannettavaa seuraaville tuotoksille, sillä muutamat tasapaksummat rallit tiputtavat kokonaispisteitä muutaman pykälän. Ainakin nyt ollaan oikealla tiellä ja siitä on aina hyvä jatkaa matkaa eteenpäin.

7/10

Kappalelista:
1. Legacy Of Fears
2. Passage Of The Dead
3. Porter At The Gates Of Hell
4. The Final Sigh
5. Dimension: Death
6. Cold Touch
7. Angel Dark
8. Evilizer
9. The Hellbound

http://www.myspace.com/dominationblack

Kirjoittanut Riku Mäkinen

Kommentoi julkaisua