With The Dead

Doom-jyrä With The Dead heinäkuussa Nosturiin

Kirjoittanut Teemu Hakala - 14.5.2018
With The Dead

Englannista ponnistava doom metal-jättiläinen With The Dead saapuu Suomeen! Taustoistaan mm. Electric Wizardissa, Cathedralissa, Bolt Throwerissa ja Napalm Deathissa tunnettu superkokoonpano runtelee alasimillaan Helsingin Nosturissa perjantaina 13.7.2018.

With The Dead perustettiin Pyhäinpäivän aattona 2014 Ex-Electric Wizardin jäsenten Tim Bagshawin ja Mark Greeningin sekä laulaja Lee Dorrianin (Cathedral, Napalm Death) toimesta. Kuin alkemisena keitoksena, yhtye synnytti jo seuraavana vuonna debyyttinsä ”With The Dead”, jonka kuusi kappaletta soivat tuhoisan kolossiaalisesti ja saivat osakseen ylistystä ympäri metalliskeneä. Kokoonpanomuutosten johdosta yhtye vakiinnutti nykyisen nelihenkisen kokoonpanonsa ja julkaisi debyytin seuraajan ”Love From With the Dead” vuonna 2017, jatkaen edelleen kriitikoiden ylistystä sekä periksiantamatonta doom-perintöä.

With The Deadista ei voida puhua superkokoonpanosta käsitteen mielikuvilla– kyse ei ole siis markkinavoimat edellä rakennetusta lypsykoneesta, vaan neljästä äärettömän kovasta muusikosta, jotka rakentavat kalloa murskaavaa koneistoaan materia edellä. Sen kuulee myös ulosannista – syvälle päähän porautuva riffin pörinä, planeettoja murskaavat rummut ja näiden yhteensulauman atmosfääriä maalaileva laulu ovat todella uniikkia ja tuhoisaa kuultavaa. Nosturin seinät ja perustukset vapisevat jo – With The Dead on tulossa.

Illan avaa Suomen murjovinta doom metallia edustava Morbid Evils. Yhtye on Rotten Soundistakin tutun Keijo Niinimaan luotsaama raskas pajavasara, joka tunnetaan vallan murskaavista ja raskaista kappaleistaan. Viimeisin studioalbumi ’Deceases’ julkaistiin viime vuonna ja parhaillaan yhtye työstää uutta materiaalia keikkailun ohella. Illan esiintyminen tulee olemaan ensimmäinen kolmen kitaristin voimin, vanhan kitaristin Jan Tryggin palattua yhtyeeseen.

Elmu by arrangement with K2 Agency presents:

With The Dead (UK) & Morbid Evils
13.07.2018
Nosturi, Helsinki
Liput 27,00/28,00 €
Ovet 19:00
K18

LIPUT MYYNNISSÄ NYT!
https://www.ticketmaster.fi/event/231721