Doom metal -yhtye Orbiter julkaisi debyytti EP:nsä – ”The Deluge” -EP:n teemana ihmisluonto ja sen ristiriitaisuus

Kuva: Pauli Boström

Helsinkiläinen julkaisi debyytti-EP:nsä ”The Deluge” keskiviikkona 29. tammikuuta. EP on saatavilla sekä diginä että vinyylinä. Neljän kappaleen EP:ltä lohkaistiin marraskuun lopussa ennakkosingle ”Bone to Earth”, joka noteerattiin myös kansainvälisissä julkaisuissa Saksassa, Espanjassa, Ranskassa ja Yhdysvalloissa. Yhtye nähdään levynjulkaisukeikalla Helsingin Lepakkomiehessä torstaina 6.2.

Julkaisulla kuullaan raskaita riffejä, tunnelmallisempaa psykedeelistä leijailua sekä pohdiskelevia sanoituksia. ”The Deluge” -EP:n kappaleiden läpileikkaavana teemana on ihmisluonto ja sen ristiriitaisuus; ihmisten pyrkimys kohti viisautta uhkaa yhä uudelleen hukkua ahneuden aaltojen alle.

Orbiter sai viime huhtikuussa riveihinsä uuden vokalistin Carolin Kossin. Koss on saksalainen taiteilija, elokuvantekijä ja laulaja. Uusi EP sisältää aiemmin julkaisematonta materiaalia yhtyeen alkutaipaleelta sekä aivan tuoreita Kossin kanssa tehtyjä sävellyksiä, jotka viitoittavat tietä myös yhtyeen tulevaisuuteen.

”The Deluge” -EP:n taiteellisena tuottajana on toiminut Johannes Susitaival, ja äänityksestä ja miksauksesta on vastannut Sakari Ikonen. EP:n on masteroinut Audiosiegen Brad Boatright, joka on alan tunnetuimpia masteroijia maailmanlaajuisesti.

Orbiter on perustettu vuodenvaihteessa 2014–2015. Yhtyeen vaikutteina ovat toimineet muun muassa genren kantaisä Black Sabbath, 90-luvun stoner-bändit, kuten Kyuss, sekä 2000-luvun uudemmat doom-yhtyeet. Lisäksi vaikutteita on ammennettu psykedeelisen ja progressiivisen rockin puolelta. Orbiterilta on aiemmin ilmestynyt omakustanteina kolme singleä, joista viimeisimpänä alkuvuodesta 2019 julkaistu ”Anthropocene”.

Keväälle varmistuneet keikat:
6.2. Lepakkomies, Helsinki
4.4. Puotila UG, Helsinki
10.4. Ravintola Cactus, Helsinki

Tilaa ”The Deluge” -vinyyli täältä:
https://orbiterconnection.bandcamp.com/album/the-deluge

”The Deluge” -EP suoratoistopalveluissa
Spotify: https://spoti.fi/2U6u1BS
iTunes: https://apple.co/38R4MrE
Deezer: https://bit.ly/2uFwlVR

Orbiter: The Deluge
1. Bone to Earth
2. Astral Racer
3. Orchids
4. In Echoes

Orbiter
Carolin Koss – Laulu
Alexander Meaney – Kitara
Jere Remes – Kitara
Tuomas Talka – Basso
Sami Heiniö – Rummut

Facebook
Instagram
Soundcloud
Bandcamp
YouTube

Kommentoi julkaisua