Doom metal -yhtye Orbiterin debyytti-EP julkaistaan 29.1. – ”The Deluge” -EP:n teemana ihmisluonto ja sen ristiriitaisuus

Kuva: Pauli Boström

Helsinkiläinen julkaisee 29. päivä tammikuuta debyytti-EP:nsä ”The Deluge”. Neljän kappaleen EP:ltä lohkaistiin marraskuun lopussa ennakkosingle ”Bone to Earth”, joka noteerattiin myös kansainvälisissä julkaisuissa Saksassa, Espanjassa, Ranskassa ja Yhdysvalloissa. Yhtye nähdään levynjulkaisukeikalla torstaina helmikuun 6. päivä Helsingin Lepakkomiehessä.

Julkaisulla kuullaan raskaita riffejä, tunnelmallisempaa psykedeelistä leijailua sekä pohdiskelevia sanoituksia. ”The Delugen” kappaleiden läpileikkaavana teemana on ihmisluonto ja sen ristiriitaisuus; ihmisten pyrkimys kohti viisautta ja uhkaa hukkua yhä uudelleen ahneuden aaltojen alle. Orbiter sai viime huhtikuussa riveihinsä uuden vokalistin, Carolin Kossin. Koss on saksalainen taiteilija, elokuvantekijä ja laulaja. Uusi EP sisältää aiemmin julkaisematonta materiaalia yhtyeen alkutaipaleelta sekä aivan tuoreita Kossin kanssa tehtyjä sävellyksiä, jotka viitoittavat tietä myös yhtyeen tulevaisuuteen.

”The Delugen” taiteellisena tuottajana on toiminut Johannes Susitaival, ja äänityksestä ja miksauksesta on vastannut Sakari Ikonen. EP:n on masteroinut Audiosiegen Brad Boatright, joka on alan tunnetuimpia masteroijia maailmanlaajuisesti.

Orbiter on perustettu vuodenvaihteessa 2014-2015. Yhtyeen vaikutteina ovat toimineet muun muassa genren kantaisä Black Sabbath, 90-luvun stoner-bändit kuten Kyuss, sekä 2000-luvun uudemmat doom-yhtyeet. Vaikutteita on ammennettu lisäksi psykedeelisen ja progressiivisen rockin puolelta. Orbiterilta on aiemmin ilmestynyt omakustanteina kolme singleä, joista viimeisimpänä alkuvuodesta 2019 julkaistu ”Anthropocene”.

Kappalelista:

1. Bone to Earth
2. Astral Racer
3. Orchids
4. In Echoes

Orbiter:
Carolin Koss – laulu
Alexander Meaney – kitara
Jere Remes – kitara
Tuomas Talka – basso
Sami Heiniö – rummut

Keväälle varmistuneet keikat:
6.2. Lepakkomies, Helsinki
10.4. Ravintola Cactus, Helsinki
13.6. Henry’s Pub, Kuopio

Facebook
Instagram
Soundcloud
Bandcamp
YouTube

Kommentoi julkaisua