Ufomammut

Doom metal -yhtye Ufomammut siirtyy määrittämättömän pituiselle tauolle rumpalin lähdettyä yhtyeestä

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 10.1.2020
Ufomammut

Italialainen doom metal -yhtye Ufomammut tarjoilee faneilleen tänään surullisia uutisia. Bändi kertoi sosiaalisessa mediassa aikovansa siirtyä määrittämättömän pituiselle tauolle johtuen rumpalinsa Gianni ”Vita” Vitarellin erosta ja siitä koituneista ongelmista. Bändi kuitenkin mainitsee aikovansa palata jossakin kohtaa.

”Kahdenkymmenen vuoden jälkeen Ufomammut tulee pitämään pienen paussin. On tullut aika laittaa vahvistimet kiinni ja antaa putkien viilentyä hieman, ja hiljaisuuden jälleenrakentaa uutta alkua varten”, yhtye kirjoittaa, ja jatkaa:

”Tämä päätös tehtiin todella intensiivisen ja hankalan ajanjakson jälkeen, kun meillä oli ongelmia ja väärinymmärryksiä, joita kukaan meistä ei kyennyt selvittämään Vitan lähdettyä bändistä. Kiitämme häntä kaikkien näiden vuosien aikaisesta luomistyöstä, nauhoituksista, kiertueista, konserteista ja uhrauksistaan musiikin eteen, jossa ei tehty kompromisseja.

Matka käynnistyi vuonna 1999, ja se on ollut sellainen tie, jonka aikana olemme olleet niin onnekkaita, että olemme saaneet luoda musiikkia ja kiertää ympäri maailmaa sitä soittaen. Olemme myös saaneet kunnian jakaa lavan joidenkin suosikkibändiemme kanssa.

Tämä on ollut tilaisuus, joka on saanut meidät ymmärtämään, että bändi ei ole pelkästään kolme kaveria lavalla, vaan myös TE olette bändiä. Te olette saaneet meidät käymään läpi sellaisia tunteita, joita emme olisi muutoin voineet kokea. Olette jakaneet kanssamme äänen ja voiman tässä uskonnossa, jossa ei ole rajoja, jota musiikiksikin kutsutaan. Te kaikki olette Ufomammut. Kiitos ja nähdään pian.”

Ufomammut aloitti toimintansa vuonna 1999, ja bändi on julkaissut uransa aikana 11 albumia. Bändin viimeisin julkaisu on vuonna 2019 julkaistu ”XX”.