Doom-rock yhtye Planeetta 9:ltä tarttuva uutuussingle ”Kuolleet vain muistaa” myöhemmin kesäkuussa

Kirjoittanut Niko Kuusela - 1.6.2023

Uutta kokopitkää albumiaan työstävä helsinkiläis-hämeenlinnalainen doomrock-yhtye Planeetta 9 julkaisee tulevalta albumilta toisena singlenä nopeatempoisen ja tarttuvan ”Kuolleet vain muistaa” kappaleen perjantaina 9.6.

Bändi itse kuvailee kappaletta seuraavasti:

”Kuolleet vain muistaa -sinkun sanat ovat syntyneet konkreettisesti siinä tilanteessa, josta kappaleessa lauletaan. Entisen elämänkumppanin antaman piikkimaton piikit painautuivat selkänahkaan samalla, kun kävin mielessäni läpi suhteen päättymistä ja siitä irti päästämisen vaikeutta. Session jälkeen piikkimatto lensi roskiin kuin myös tämä toistuva laulun aihekin. Tehtävä suoritettu.” (Laulaja Jukka Salo)

”Emme tunnustaudu varsinaisesti modernin ylituotetun rock- tai metallisoundin ystäviksi. Uudella sinkullamme särökitarat pörisevät & surisevat, feedbackit pääsevät karkuun ja hiukan liian kovaa soitetut vahvarit kyykkäävät kauniisti. Biisihän edustaa nopeinta P9-osastoa, mutta kyllä ne doom/stoner-vaikutteetkin sieltä löytyvät, kun vähän kaivaa pintaa syvemmälle.” (Kitaristi Sami Suominen)

Black Sabbath -vaikutteinen melodinen raskaus ja Baddingin melankolia ovat yhtyeen kovaa ydintä, mutta yhtä kaikki särövalleissa kuuluu ysärilegendojen Type O Negativen, Smashing Pumpkinsin ja Soundgardenin vaikutukset, unohtamatta Faith No Moren rohkeutta mennä yli musiikillisten raja-aitojen. Kotimaisista artisteista yhtye tuntee hengenheimolaisuutta Saran ja erityisesti Venus Doomin aikaisen HIMin kanssa.

Viime vuonna helsinkiläisen indie levy-yhtiö Rolling Recordsin listoille liittynyt Planeetta 9 edustaa uudempaa suomalaisen rockin ja metallin sukupolvea, vaikka nuorista pojista ei tässä tapauksessa kyse olekaan. Ensimmäisen singlensä yhtye julkaisi vuonna 2017, joka oli ”Luinen syli” niminen kappale, joka saavuttikin mukavasti huomiota. Tätä seurasi samana vuonna julkaistu ”Koivut” EP, sekä seuraavina vuosina useita singlejulkaisuja. Yhtyeen viimeisin julkaistu koknaisuus on vuodelta 2021 oleva ”Pirun piiska” niminen EP. Keväällä 2023 yhtye palasi tauoltaan ”Elämä on heikkoja varten” singlellä.

Tällä hetkellä yhtye työstää ensimmäistä pitkäsoittoaan, joka julkaistaan yhteistyössä Rolling Recordsin kanssa loppuvuodesta 2023.

Luetuimmat

Uusimmat