Dopen solisti näpäyttää bändiään haukkunutta Robb Flynnia: iski pöytään karua totuutta puhuvat Spotify-tilastot

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 16.10.2019

Musiikkipiireissä rääväsuuna tunnettu Machine Head -pomo Robb Flynn vastasi hiljattain sosiaalisessa mediassa ihmisten kritiikkiin siitä, kuinka bändin uusi ”Do Or Die” -kappale käyttää metalliyhtye DopenDie MF Die” -kappaleesta tunnettua ”die, motherfucker, die” -hokemaa. Flynnin mukaan kappaleeseen haettiin Dopen sijaan inspiraatiota Rock Master Scott & The Dynamic Threen hip hop -klassikosta ”The Roof Is On Fire”. Flynn päätti pitkän ja ivailevan viestinsä kysymällä, että ”kuka vittu edes kuuntelee Dopea?”. Tämä ei suinkaan jäänyt ainoaksi bändiin kohdistetuksi pilkaksi. Myöhemmin Flynn nimittäin julkaisi kuvan konsertin yhteydessä järjestetystä meet & greet -tilaisuudesta, jonne fani saapui yllään Dopen bändipaita. Kuvatekstissä Flynn sanoo pyytäneensä fania nimeämään yhden kappaleen bändiltä, johon fani ei kuulemma Flynnin mukaan pystynyt.

Nyt Dopen solistina tunnettu Edsel Dope on vastannut sosiaalisessa mediassa Flynnin sivalluksiin. Edsel kertoo viestinsä aluksi ihailevansa suuresti Machine Headia ja tiedostavansa, että jos bändit joskus tulisivat vielä soittamaan yhdessä, niin Dope olisi ehdottomasti lämmittelijän roolissa. Tämän jälkeen hän kuitenkin tarttuu Flynnin esittämään kysymykseen siitä, että kuka sitä Dopea nyt muka kuuntelee.

”Kysymys, jonka Flynn esitti oli, että ’kuka vittu edes kuuntelee Dopea?’. Noh, Robb, Spotify, jossa suurin osa musiikin kuuntelusta nykyään tapahtuu, osaa vastata tilastollisti kysymykseesi. Luvut ovat aika vitun lähellä toisiaan, eikö vain?”

Viestin yhteydessä Edsel näyttää kuvakaappauksen molempien bändien Spotify-kuunteluista, joiden perusteella Dopella on kuukauden aikana keskimäärin 1 238 355 kuuntelijaa ja Machine Headilla puolestaan 1 208 667. Lisäksi ”Die MF Die” -kappaletta yksinään on kuunneltu 60 miljoonaa kertaa, joka on reilusti enemmän kuin yhdelläkään Machine Headin kuunnelluimmista kappaleista Spotifyssa.

Edselin koko julkaisun pääset lukemaan alhaalta.