Doug Aldrich esiintyy Dio-dokumentissa hyvin lyhyesti ja paljastaa syyn: ”He ehkä halusivat pysyä erossa liian tunteellisista asioista”

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 21.11.2022

TotalRockin The Neil Jones Rock Show -haastattelussa Ronnie James Dion yhtyeessä vuosina 2002–2006 soittaneelta kitaristi Doug Aldrichilta kysyttiin, onko hän nähnyt uuden Dio: Dreamers Never Die -dokumenttielokuvan.

”Minä näin sen. Kävin ensi-illassa. Siinä on minusta vain pari kuvaa ja pieni pätkä, jossa sanon ’Ronnie on uskomaton’ tai jotain”, kertoo Aldrich.

Aldrichin mukaan hänestä oli toki kuvattu enemmän materiaalia haastatteluun, mutta vain pieni osa näytettiin dokumentissa.

”Yksi kuvaajista tuli luokseni ensi-illassa ja sanoi: ’Voi pojat, ne otokset, ne jutut, jotka eivät päässeet elokuvaan, olivat niin mahtavia.’ Muistan mitä tein. Vein kaverit studiooni ja soitin heille [julkaisemattoman] kappaleen, demon, jonka Ronnie oli tehnyt. Hän halusi minun tekevän siihen soolon. Hän oli soittanut bassot ja kitarat ja äänittänyt laulut. Hän soitti rytmikitaraa ja soitti bassoa, ja Simon [Wright, silloinen Dion rumpali] varmaan ohjelmoi rummut. Mutta se on ahdistava kappale, jota kukaan ei ole kuullut koskaan aiemmin. Soitin sen heille. Se ei päässyt elokuvaan.”

Miksi Aldrichia sitten näytettiin dokumentissa niin vähän? Kitaristi itse arvelee seuraavaa:

”Elokuva on hyvin pirteä ja piristävä elokuva Ronnien elämästä. Elokuvassa on niin paljon käsiteltävää, että voin kuvitella, että he halusivat ehkä pysyä erossa liian tunteellisista asioista. Ja aikaa on myös vain rajallisesti. Elokuva on mielestäni jo aika pitkä, joten kuvittele, että kaikkien haastattelut olisivat siinä. Siitä tulisi 24 tunnin elokuva.”

Dio: Dreamers Never Die saa ensi-iltansa 1. päivä joulukuuta Showtime-kanavalla. Se on myös katsottavissa suoratoistona Showtime-sovelluksen kautta.