Down-yhtyeen rumpali Jimmy Bower: ”Julkaisemme seuraavaksi cover-albumin”

Kirjoittanut Suvi Seppänen - 29.1.2021

Jo vuodesta 1991 raskaan musiikin kentällä vaikuttanut superkokoonpano Down oli aikeissa juhlistaa 25 vuotta täyttänyttä ”NOLA”-debyyttialbumiaan kiertueen merkeissä kesällä 2020. Ymmärrettävistä syistä kyseistä kiertuetta ei koskaan tapahtunut, eikä live-esiintymisten tulevaisuudesta ole vieläkään varmuutta, mutta rumpali Jimmy Bowerin mukaan tämä ei tarkoita, että Down olisi jäänyt lepäämään laakereilleen. Yhtye on kaikessa hiljaisuudessa tarttunut toimeen ja työstää pitkään suunnitteilla ollutta cover-albumia. Bower kertoo asiasta Brave Wordsin haastattelussa näin:

”Aiomme nauhoittaa cover-albumin pian, se on seuraava projekti. Emme ole vielä täysin varmoja milloin teemme sen, tai mitkä kappaleet se sisältää… Meillä on ollut idea siitä [albumista] ikuisuuden. Se on työn alla. Downin piti soittaa joitakin festivaalikeikkoja viime kesänä Euroopassa, mutta ne peruttiin. Meidät on tietääkseni buukattu täksikin kesäksi, mutta kaikki riippuu tietysti covid-19 -tilanteesta.”

Tulevaa projektia hauskaksi hehkuttava Bower kertoo lisäksi, että albumille tulee varmasti päätymään niin ennalta-arvattavia kappalevalintoja kuin täysin kummallisiakin kappaleita, jotka kuorrutetaan Down-soundilla.