Dr. Acula

Yhdysvaltalainen “party” metallia soittava julkaisee uuden ”Nation” nimeä kantavan albuminsa kesäkuun 19. päivä Victory Recordsin kautta. Kaaoszine otti sähköpostitse yhteyttä yhtyeen kitaristiin Ricky Ostolazaan, joka paljasti meille saloja yhtyeen uuteen albumiin liittyen. Lue lisää nähdäksesi haastattelu kokonaisuudessaan.

Terve. Mitäs Dr. Aculan leiriin tällä hetkellä kuuluu?

Ricky: Oikein hyvää! Vuosi on lähtenyt hyvin käyntiin ja olemme olleet paljon kiertueella. Aloitimme vuoden Kanadan kiertueella ja sen jälkeen soitimme suuren headliner –kiertueen Yhdysvalloissa. Pääsimme soittamaan muutamaan suureen festivaaliin, kuten Ice Jam Festeille sekä The Jamboree 3 – festivaalille, joten vuosi ei olisi voinut käynnistyä paremmin.

Teiltä ilmestyy uusi albumi nimeltä ”Nation” kesäkuun 19. päivä Victory Recordsin kautta. Voisitko aluksi kertoa meille hieman levyn teosta sekä sen nauhoituksista?

Ricky: Minun on pakko aloittaa, että olemme todella innoissamme uudesta albumistamme! Olimme kiertueella lähes kaksi vuotta putkeen ja meillä oli paljon aikaa miettiä yhtyeemme tulevaisuutta. Uusi albumimme on huomattavasti kypsempi ja muutenkin parempi kuin aikaisemmat albumimme. Olimme tällä kertaa todella keskittyneitä levyn kirjoittamiseen ja sen sijaan, että olisimme hosuneet levyn teossa otimme oman aikamme, että saimme aikaiseksi sellaisen.”Slander” oli mielestäni hieman sekava kokonaisuus, mutta olemme vihdoin löytäneet sen tyylin, mihin haluamme yhtyeen tulevaisuudessa viedä. Teimme kappaleet lähes valmiiksi ennen studioon menoa, joten studiosta minulla ei paljoa ole kerrottavaa. Se oli vain sitä nauhoittamista ja oluen juomista päivät pitkät.

Jos vertaat uutta albumianne musiikillisesti edelliseen “Slander” -albumiin, niin mitkä näet noiden albumien suurimpana musiikillisena eroavaisuutena?

Ricky:  Uusi albumi on kaikin puolin kehittyneempi ja meidän soundimme on ehdottomasti muuttunut hieman. Se on kokonaisuudeltaan hieman synkempi ja todella aggressiivinen. Olen sitä mieltä, että tämä ”Nation” -albumi todellakin määrittelee sen, millainen yhtye Dr. Acula on musiikillisesti tällä hetkellä.

Albumi on järjestyksessään jo yhtyeen viides. Miten itse näet albumin jatkumona teidän aikaisemmille albumeille? Onko se jotain mitä edes fanit eivät voineet odottaa, vaiko ihan looginen seuraava albumi ”Slander” –albumin jälkeen?

Ricky: Vuosien saatossa meidän yhtyeemme on muuttunut todella paljon albumi albumilta, mutta luulen että se on myös syy minkä takia olemme niin hyvin erottuneet muista yhtyeistä. Meidän ”we don´t give a fuck” –asenne on säilynyt tähän päivään asti ja se on mielestäni ollut tärkeää yhtyeen olemassaolon kannalta.  Minun on pakko sanoa, että tämä on todellakin vasta ensimmäinen albumimme, jolloin todella istuimme alas ja aloimme miettiä, että mitä me musiikiltamme haluamme ja luulen, että myös fanimme voivat tämän helposti kuulla albumistamme.

Mistä albumin lyriikat ovat saaneet vaikutteensa ja mistä ne kertovat?

Ricky: ”Nation” -albumin lyriikat ovat todella aggressiivisia. Se on keskisormen osoitus kaikille suurille vitseille, jotka pyörittävät musiikkiteollisuutta. Me olemme koko uramme ajan olleet levy-yhtiön ”heittopusseja” ja meillä on todellakin paljon kerrottavaa tuon asian tiimoilta! Emme aio ottaa yhtään vankeja tällä albumilla, vaan kaikki teloitetaan kylmästi!

Tupac Shakurin hologrammi shokeerasi ihmisiä Coachella-festivaaleilla muutama viikko sitten ja hologrammin tekijä sanoi, että hän pystyisi tuoda takaisin kuolleista melkein kenet vain suuren ja edesmenneen muusikon. Mitä mieltä itse olet hologrammeista ja siitä, että jokin muusikko tavallaan ns. ”herätetään” kuolleista hologrammin muodossa?

Ricky:  Mielestäni se on todella siistiä, jos se tehdään oikein ja itse artistin omaisten ehdoilla. Ei kuitenkaan ole oikein alkaa rahastamaan idealla, jos artistin lähimmät omaiset eivät halua. Tämäkin idea loppujen lopuksi kuitenkin päätyy ihmisten rahastukseksi, joten saa nähdä miten tässä käy.

Jos itse saisit valita yhden edesmenneen legendan jonka herättäiset eloon, niin kuka se olisi ja miksi?

Ricky: Michael Jacksonin ehdottomasti! Olisi mahtavaa nähdä hänet vielä kerran esiintymässä lavalla!

Jos saisit mennä unelmien kiertueelle tämän albumin tiimoilta kolmen eri yhtyeen kanssa, niin kenet valitsisit ja miksi?

Ricky: Valitsisin ehdottomasti mukaamme Metallican, Kornin sekä Slipknotin ihan vain sen takia, että vartuin kuunnellen heidän musiikkiaan. Ja he ovat olleet minulle suurimpia musiikillisia innoittajia silloin kun aloin soittamaan, että vielä nykypäivänäkin.

Jos Dr. Acula olisi peli, millainen peli se olisi?

Ricky: Se olisi ehdottomasti jokin juomapeli, missä juotaisiin paljon viinaa ja loppujen lopuksi sammuttaisiin sohvalle, haha.

Toinen ”party” metal yhtye Attila kerkesi jo Suomeen keikalle, mutta koska Dr. Acula nähdään keikalla Suomessa?

Ricky: Jaa´a, hyvä kysymys. Olemme yrittäneet päästä sinne kiertueelle jo yli 2 vuotta, mutta vielä asiat eivät ole sen suhteen järjestyneet. Toivottavasti uuden ”Nation” -albumin myötä me vihdoin pääsisimme sinne soittamaan ja saapuisimme samalla myös Suomeen keikalle! Haluamme ehdottomasti soittaa niin monessa paikassa kuin mahdollista, joten olisi mukava myös päästä Suomeen keikalle.

Kiitoksia paljon haastattelusta ja onnea tulevaisuuteen. Haluatko vielä lopuksi sanoa jotain suomalaisille faneillenne?

Ricky: Kiitoksia, kun olette tukeneet meitä vaikka emme ole sinne vielä kertaakaan päässeetkään. Tsekatkaa meidän uusi albumi ”Nation”, kun se julkaistaan kesäkuussa! Käskekää paikallisten promoottorien pyytää meitä keikalle, niin pääsemme myös Suomeen.

Kommentoi julkaisua