Dragonforce käyttää koronaviruksen tuomaa vapaa-aikaa uuden musiikin kirjoittamiseen

Dragonforcen kitaristi Herman Li on käyttänyt koronaviruksen raivaamaa vapaa-aikaa uuden materiaalin tuottamiseen. Mies kertoo Ultimate Guitarin haastattelussa, ettei bändin suunnitelmissa ollut uusien kappaleiden kirjoittaminen, vaan se olisi ollut kiertueella tälläkin hetkellä. Tilanteen vuoksi yhtye aloittikin jo uusien kappaleiden kirjoittamisen albumille, jota ei kuitenkaan tulla julkaisemaan vielä aikoihin. 

Haastattelussa Li kertoo myös, kuinka pandemia on vaikuttanut hänen arkeensa. Lin mielestä virus ei tietenkään ole hyvä asia, mutta hän on samalla tyytyväinen saatuaan aikaa hengähtää ja olla kotona. Lillä on ollut paljon tehtävää, jolle ei ollut löytynyt sopivaa väliä kiertueen keskeltä. Maailman menon hidastuminen on tuonut aikaa tekemiselle. Muusikko asuu nykyään Los Angelesissa, ja hän toteaa arjen olleen rauhallisempaa ja rennompaa Euroopassa asuessaan. Lin mukaan tämänhetkinen tilanne muistuttaakin häntä Euroopasta. 

Dragonforce joutui perumaan suurimman osan Yhdysvaltojen-kiertueestaan tänä talvena koronaviruskriisin takia. Bändin viimekertaisella Euroopan-kiertueella nähtiin sen uusi basisti ja taustavokalisti Alicia Vigil (Vigil Of War), joka liittyi Dragonforceen tammikuussa. Yhtyeen pitkäaikaisen basistin Frédéric Leclercqin lähdettyä bändistä viime elokuussa loppuvuoden keikoilla on nähty soittamassa Damien Rainaud, joka tuotti Dragonforcen kahdeksannen albumin “Extreme Power Metal”.

Li kehuu Ultimate Guitarin haastattelussa Vigiliä mahtavaksi, lahjakkaaksi ja ahkeraksi sekä kertoo tämän olevan juuri oikea henkilö Dragonforceen. Tällä hetkellä Vigil on basistina bändin kiertueilla, ja tilanteen edetessä bändi miettii, tulisiko hänestä pysyvä jäsen Dragonforceen. 

Ultimate Guitarin haastattelu

Kommentoi julkaisua